Αρχική Νέα Οικονομία Ζητάμε φυτοϋγειονομικό σταθμό και δεν έχουμε κτίριο

Ζητάμε φυτοϋγειονομικό σταθμό και δεν έχουμε κτίριο

15

 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και ο νομός μας στον πίνακα σημείων εισόδου όπου το Υπουργείο Γεωργίας σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία σταθμού Φυτοϋγειονομικού ελέγχου στη Χίο.
Αυτό σημειώνεται σε απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Επιμελητήριο, με αφορμή τη διαμαρτυρία του τελευταίου για το ότι ο σταθμός έγινε τελικά στη γειτονική Λέσβο.
Μάλιστα για το νομό μας υπάρχει και σχετική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο.
Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα για την εδώ ίδρυσή του αφού δεν υπάρχει σχετικός χώρος.
«Σοβαρό πρόβλημα στην ίδρυση του ανωτέρω σταθμού αποτελούσε και αποτελεί η εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει το απαραίτητο εργαστήριο και τους αρμόδιους υπαλλήλους, καθ’ όσον ο Σταθμός θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στις Τελωνειακές Αρχές και με τον παλαιό νόμο (2147/52) δεν προβλεπόταν η φιλοξενία στις εγκαταστάσεις των αυτή η Υπηρεσία. Όπως σήμερα- σημειώνεται στο έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης- μας ενημέρωσε η Αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου γεωργίας ετοιμάζεται εισήγηση για τροποποίηση του νόμου αυτού, ώστε να προβλέπεται ο απαιτούμενος χώρος για στέγαση του Σταθμού».
Προς το παρόν βέβαια ένα κτίριο, δίπλα στο Λιμεναρχείο, ερημώνει χωρίς να μπορεί να καταλάβει γιατί έχει δημιουργηθεί τέτοιο αξεπέραστο γραφειοκρατικό πρόβλημα από τη εποχή που οι υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου στεγάστηκαν μόνιμα στο σημερινό Διοικητήριο.     

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκτακτο συμβούλιο Δήμου Ιωνίας για το γήπεδο
Επόμενο άρθροΑργεί το Internet να μπει στη ζωή μας