Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιστολή Δημάρχων-φορέων Β. Αιγαίου για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Επιστολή Δημάρχων-φορέων Β. Αιγαίου για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

59

Οι Δήμαρχοι Χίου, Σάμου και Λέσβου, οι Επιμελητηριακοί φορείς Χίου, Σάμου και Λέσβου και ο ΟΕΒΒΕ απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.
Στην επιστολή αφού εκθέτουν την ζοφερή κατάσταση της οικονομίας στα νησιά, θυμίζουν τόσο την Πρωθυπουργική δέσμευση περί μη κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όσο και τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και ευρωβουλευτή του κόμματος και καταλήγουν:
«…ζητούμενο δεν είναι μόνο η παράταση του (μέτρου) αλλά η πλήρης και η οριστική διατήρηση του μέτρου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ με νομοθετική ρύθμιση, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ε.Ε..
Για τους παραπάνω λόγους αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να ξεκαθαρίσει το ζωτικής σημασίας θέμα αυτό για τα νησιά μας».

Τροπολογία από τη ΝΔ

Με διαδικασίες κατεπείγοντος ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με διατάξεις οικονομικής και διοικητικής φύσης για το μεταναστευτικό.
Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε εκ νέου τροπολογία για τη διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.
Στη συγκεκριμένη συζήτηση της Ολομέλειας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Αυτά τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά!», με το Μουσικό Σχολείο
Επόμενο άρθροΕξιχνίαση τηλεφωνικής απάτης σε ηλικιωμένο