Αρχική Νέα Οικονομία Και πάλι συζήτηση αλλαγής ωραρίου σε τουριστικές περιοχές

Και πάλι συζήτηση αλλαγής ωραρίου σε τουριστικές περιοχές

17 Μπορεί να έχουν δίκιο οι επαγγελματίες στην περιοχή του Καρφά και να ζητούν διεύρυνση του ωραρίου, αλλά το έθεσαν σε λάθος φορέα και σε λάθος χρόνο, αποφάσισε το Δ.Σ. του επιμελητηρίου κατά τη σαββατιάτικη συνεδρίαση.
Το πρόβλημα απασχολεί περισσότερο όσους διαθέτουν καταστήματα στον Καρφά, που ζήτησαν τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου.
 Ο Πρόεδρος Αντώνης Ζαννίκος αφού σημείωσε ότι δεν είναι αυτοί που καθορίζουν το ωράριο ή χαρακτηρίζουν τουριστικές τις περιοχές, καταρχήν πρότεινε με επιστολή τους προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που ρυθμίζει τα του ωραρίου, να ζητούν την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος για τις τουριστικές περιοχές και κατά την τουριστική περίοδο.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Κυριάκος Δηράκης σημείωσε ότι για να αλλάξει το ωράριο θα πρέπει μία περιοχή να είναι χαρακτηρισμένη τουριστική, δυνατότητα που την έχουν οι Δήμοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Αγίου Μηνά. Μάλιστα πρότεινε για να μην υπάρξουν και άλλα προβλήματα που αφορούν τις τιμές των ακινήτων ή τα ενοίκια, να γίνει ορισμός συγκεκριμένων δρόμων ως τουριστικές περιοχές.
Ο Παντελής Λαμπρινούδης σημείωσε ότι είναι ένα λεπτό θέμα το πως θα οριστεί αυτό, ειδικά για τα σούπερ- μάρκετ που ξαφνικά μπορεί να καταστρατηγηθεί το σημερινό ωράριο. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται ειδική συζήτηση για το όλο θέμα. Επίσης προβληματισμός εκφράστηκε για το αν η αλλαγή ωραρίου στις παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγίου Μηνά, δεν παρασύρει και τις άλλες τουριστικές, ακόμα και στην προκυμαία της πόλης. Τελικά το σώμα αποφάσισε να απαντήσει ότι αποδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα αλλά ας αποφασίσουν οι Δήμοι που είναι αρμόδιοι για τον καθορισμό των περιοχών.


Εκθέσεις και όχι πωλήσεις
Ο εμπορικός κόσμος αντέδρασε και στο θέμα της διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων με αφορμή το αίτημα από τους διοργανωτές να είναι υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου η έκθεση «ΠΡΟΤΑΣΗ 2003». Ο χρόνος που γίνονται αυτές οι εκθέσεις, τώρα λίγο πριν το Πάσχα και η λιανική πώληση είναι τα κύρια θέματα που επισημάνθηκαν. Ετσι ναι μεν αυτή τη φορά το Επιμελητήριο θα πάρει υπό την αιγίδα του την προαναφερόμενη έκθεση, αλλά με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνονται λιανικές πωλήσεις.

Αδελφοποίηση με Κριμαία
Το σώμα ήταν καταρχήν θετικό επίσης για την αδελφοποίηση του επιμελητηρίου Χίου με το Επιμελητήριο της Κριμαίας, όπου όπως ενημέρωσε ο Αντώνης Ζαννίκος εκεί δραστηριοποιείται -και συγκεκριμένα στην Οδησσό- μια ζωντανή χιώτικη παροικία. Υστερα από την παρατήρηση του Κυριάκου Δηράκη ότι οι αδελφοποιήσεις θα πρέπει να έχουν στέρεες βάσεις, ο Πρέοδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύθηκε ότι θα ξαναφέρει το θέμα παρουσιάζοντας περισσότερα στοιχεία.
Να σημειώσουμε εξάλλου ότι για την παρούσα Λιμενική Επιτροπή ορίστηκε τακτικό μέλος ο Παντελής Στρουμπής και αναπληρωματικό ο Βασίλης Μουτάφης.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει σήμερα το Επιμελητήριο
Επόμενο άρθροΜε θέα το Πελινναίο