Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις 80 χρόνια ΕΜΧ με εκδηλώσεις στα μαστιχοχώρια

80 χρόνια ΕΜΧ με εκδηλώσεις στα μαστιχοχώρια

276

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια λειτουργίας της, πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιμασιά, στις 15 Ιουλίου, σε συνεργασία με το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», όπου θα γίνει αφιέρωμα στον ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο της ΕΜΧ γιατρό Γεώργιο Σταγκούλη.

Ακολουθεί η εκδήλωση στα Νένητα, στις 25 Ιουλίου, όπου στο Δημοτικό Σχολείο Νενήτων θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση του Ζ’ τόμου του έργου της Αθηνάς Ζαχαρού- Λουτράρη «Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Άγνωστα στοιχεία για τη Μαστίχα κατά την τελευταία Οθωμανική περίοδο».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλη έκθεση αρχειακού υλικού του Συνεταιρισμού και δρώμενα από τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου «Η Βοκαριά».
Στη συνέχεια στο χωριό Ολύμποι, στις 27 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η σύγχρονη όπερα βασισμένη στο έργο «Δρίματα» του Νίκου Λατουσάκη σε μουσική του Χιώτη συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη και σε σκηνοθεσία του Διευθυντή Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξανδρου Ευκλείδη.


Στις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εορταστική εκδήλωση σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια λειτουργίας της έκθεσης του αρχειακού υλικού της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου που παραδόθηκε στο Μουσείο Μαστίχας.
Το διήμερο 2 και 3 Αυγούστου θα είναι μέρες ανοικτές για το κοινό των εργοστασίων μαστίχας και τσίκλας της ΕΜΧ,
Στις 4 Αυγούστου στο επίσης μαστιχοχώρι Βουνό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά
Ενώ «Γιορτή μαστίχας» θα πραγματοποιηθεί 9 Αυγούστου στο χωριό Βέσσα· που πριν από 2 χρόνια επλήγη σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% η παραγωγή μαστιχιού από την πυρκαγιά.
Τέλος στις 10 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με cocktail party όπου την τιμητική της θα έχει η μαστίχα στο Μουσείο Μαστίχας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία σύμβασης με ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από Δήμο Χίου (VIDEO)- Η απάντηση της εταιρείας
Επόμενο άρθροΦωτιά σε αγροτική έκταση στο Χαλκειός