Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βρέθηκε στέγη για το μουσικό γυμνάσιο

Βρέθηκε στέγη για το μουσικό γυμνάσιο

30

 
Με επείγον έγγραφό του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας Παύλος Καλογεράκης ενημερώνει για την αίσια έκβαση που υπάρχει στο θέμα της στέγασης μουσικού Γυμνασίου στο νομό μας.
Τελικά  μετά απο πολλές κι επίπονες αναζητήσεις, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, βρέθηκε κτίριο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες  λειτουργίας ενός τέτοιου σχολείου, τουλάχιστον για κάποια έτη μέχρι να εξευρεθεί λύση για μόνιμο διδακτήριο του δημοσίου.
Το κτίριο που βρέθηκε είναι στα όρια του δήμου Αγίου Μηνά, στην έξοδο απο Θυμιανά, πάνω στον δρόμο προς Νεχώρι. Είναι καινούργιο, διώροφο με αυλή, φωτεινό και με 800 περίπου τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια. Για τη λειτουργία του σχολείου όμως  απαιτούνται χωρίσματα επειδή οι χώροι είναι ενιαίοι, το δε  μηνιαίο μίσθωμα που ζητείται στην πρώτη συζήτηση με αντιπρόσωπο του ιδιοκτήτη φθάνει τα 3.000 ΕΥΡΩ.
 Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απευθυνόμενη αρχικά στους Δημάρχους Χίου, Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά  ζητά να εξετάσουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης αυτού του κόστους προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία ενός Μουσικού Γυμνασίου και στη Χίο. Σε αυτό συνεπικουρούν τόσο οι προσπάθειες της Ενωσης Γονέων όσο και η προ έτους απόφαση για ίδρυση μουσικού σχολείου και απο το  Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου. Βέβαια στο κόστος πρέπει να συνυπολογιστούν αυτό των χωρισμάτων, των μηχανημάτων κλιματισμού και των αρχικών εξόδων του σχολείου μέχρι να συγκροτηθεί η σχολική επιτροπή. 
 Το θέμα αντιμετώπισε θετικά ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Παντελής Κρίκης που όπως είπε  στο www.chiosnews.com, ευελπιστεί ότι θα το αποδεχτούν και μάλιστα σημείωσε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους δημάρχους των 3 Δήμων αλλά τους δημάρχους όλου του νομού αφου ως τέτοιο θα λειτουργήσει το μουσικό σχολείο. Ο κ .Κρίκης θύμισε τις προσπάθειες που είχε καταβάλει η Ενωση να πετύχει αρχικά την ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου. «Τώρα πρέπει να πετύχουμε και την λειτουργία του σχολείου. Είναι αστείο το να κωλυσιεργούμε  στο θέμα του κτιρίου. Αν το ποσό επιμεριστεί σε όλους τους δήμους τότε είναι εφικτό να έχουμε αίσιο τέλος ».
 Τέλος ο κ. Κρίκης θεωρεί ότι στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας θα πρέπει σαν επόμενο βήμα να εξεταστεί και η μετακίνηση των μαθητών στο μουσικό σχολείο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει το ΔΗΠΕΘΕ και ψάχνει για στέγη
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα των βαλκανικών πολέμων στη Βουλή