Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μαθηματικών γονίδια

Μαθηματικών γονίδια

209



 Η επιτυχία του στα μαθηματικά είναι και θέμα…γονιδίων. Ο πατέρας του μαθηματικός, ο παππούς αν και αγρότης έχει αγάπη στα Μαθηματικά κι ο ίδιος κατέκτησε την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό με την επωνυμία «Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα Αρχιμήδης». Η διάκριση αυτή είναι η μεγαλύτερη που πετυχαίνει μαθητής στο νησί μας αφού σ’ αυτή τη φάση ο Μάριος Καρακωνσταντής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. 
Βέβαια η οικογένεια του Μάριου Καρακωνσταντή ξέρει απο τέτοιες διακρίσεις αφού ο αδελφός του το 1999 είχε καταλάβει την πέμπτη θέση, στην τέταρτη φάση κι η αδελφή μου είχε φθάσει στην τρίτη φάση.
Ο Μάριος είναι μαθητής της Γ΄τάξης του 4ου Γυμνασίου και στο πρώτο τρίμηνο είχε 19 στα Μαθηματικά.
Τα πάει καλά και με τα φιλολογικά αλλά του αρέσουν περισσότερο τα μαθηματικά.
Μάλιστα τα μαθηματικά του άρεσαν από το Δημοτικό και είναι μάθημα  για το οποίο δεν χρειάζεται παπαγαλία, αλλά φαντασία και δουλιά.
Σε αυτην την επιτυχία, όπως είπε στο chiosnews.com, θεωρεί ότι συνέβαλαν ο πατέρας του που τον βοήθησε για να προετοιμαστεί και κυρίως να αποκτήσει εμπειρία απο το διαγωνισμό βλέποντας παλιότερα θέματα, αλλά και οι καθηγητές του Αντώνης Μαραγκός και Μαρία Ανδρεάδου. 
Ο Μάριος νιώθει ικανοποιημένος που έφθασε στην τρίτη φάση. Πως να μη νιώθει άλλωστε αφου εξεταζόταν όπως μας είπε με παιδιά απο τις τάξεις του Λυκείου και τα 3 απο τα  θέματα που εξετάστηκε ήταν θεωρία αριθμών, ύλη της τρίτης Λυκείου.
Τα καταφέρνει στο στίβο…των μαθηματικών όπως τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο πραγματικό στίβο προσβλέποντας στην συμμετοχή του στους Πανελλήνιους αγώνες.
 Ελεύθερος χρόνος μάλλον δεν υπάρχει αφού τον κερδίζουν 3 ώρες την ημέρα τα γήπεδα αλλά μας ομολογεί ότι είναι πρόκληση για αυτόν η συμμετοχή του στην τέταρτη φάση του διαγωνισμού. Κι αν ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετέχει ή όχι, είναι μάλλον σίγουρος ότι δεν στοχεύει στο μαθηματικό τμήμα.

Διαφήμιση