Αρχική Νέα Οικονομία Το ΚΕΝΤΕΡΗΣ ζητά μέχρι Θεσσαλονίκη το Επιμελητήριο

Το ΚΕΝΤΕΡΗΣ ζητά μέχρι Θεσσαλονίκη το Επιμελητήριο

19Ταξίδι με το ΚΕΝΤΕΡΗΣ μέχρι τη Θεσσαλονίκη ζητά το Επιμελητήριο με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από το Β΄αντιπρόεδρο Βασίλη Μουτάφη έχει ως εξής:
«Είναι διαπιστωμένο ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη κίνηση σε επιβάτες και εμπορεύματα μεταξύ Χίου και Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη).
Επίσης είναι βέβαιο ότι κάτι ανάλογο (ίσως περισσότερη κίνηση) πρέπει να συμβαίνει και στη γειτονική μας Λέσβο.
Μέχρι σήμερα η κίνηση αυτή καλύπτεται μια φορά την εβδομάδα απ’ τα συμβατικά οχηματαγωγά πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου «Θεόφιλος» και «Μυτιλήνη» σε 17 ώρες.
Για τους επιβάτες το χρονικό διάστημα των 17 ωρών είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται από στενοχώρια και ψυχική δυσφορία ενώ η σωματική ταλαιπωρία τους είναι εξαντλητική.
Προς αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης το Επιμελητήριο κρίνει σκόπιμο να εξεταστεί το ενδεχόμενο η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, να δρομολογήσει στη γραμμή Πειραιά- Χίο- Μυτιλήνη- Θεσσαλονίκη, το ταχύπλοο πλοίο «Κεντέρης», το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο σε 7 ώρες.
Είναι βέβαιο ότι η δρομολόγηση του ταχύπλοου πλοίου θα ελαττώσει το χρόνο κατά 10 ώρες κάτι που θα βελτιώσει τις συνθήκες ταξιδιού και θα εξυπηρετήσει εξαιρετικά τους επιβάτες.
Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε θετικά την πρότασή μας κ. Υπουργέ, σας ευχαριστούμε θερμά», καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις για επαγγελματικό προσανατολισμό
Επόμενο άρθροΘανάσης Βαρίνος για απελευθέρωση ακτοπλοϊας