Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Νότες πίεσης για το Μουσικό Σχολείο

Νότες πίεσης για το Μουσικό Σχολείο

27

 Εντατικά ξεκινούν οι προσπάθειες για τη λειτουργία του μουσικού σχολείου. Έτσι, ο προιστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Καλογεράκη ζητά, το αργότερο μέχρι τις 7 Μαρτίου, στοιχεία απο την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σήμερα στην Έκτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων του Νομού θα επιθυμούσαν να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο εφόσον λειτουργήσει.
Μάλιστα  ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι το Μουσικό Γυμνάσιο να λειτουργήσει σταδιακά με έξι τάξεις ( δηλαδή Γυμνάσιο και Λύκειο ). Στο Μουσικό Σχολείο, του οποίου το πρόγραμμα θα φθάνει μέχρι τις 3:30 – 4:00, θα διδάσκονται εκτός απο τα γνωστά μαθήματα επιπλέον θεωρία μουσικής και πράξη σε δύο ή τρία όργανα. Για τους μαθητές  θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από και προς τον τόπο κατοικίας τους.
 Οι μαθητές μπορούν να μετεγγραφούν σε Γυμνάσιο πρωινού κύκλου σε οποιαδήποτε έτος, ενώ στους απόφοιτους του Μουσικού Γυμνασίου δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης μετά από εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και φυσικά στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων.
Στην περίπτωση λειτουργίας του Γυμνασίου η Α’ τάξη θα λειτουργήσει με ένα τμήμα των 20 περίπου μαθητών Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση (πιθανά πτυχία Μουσικής) και κλήρωση.

Διαφήμιση