Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού Νέων

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού Νέων

34Οι προοπτικές απασχόλησης στη Χίο και γενικότερα στο νομό έχουν άμεση σχέση με το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό, θα μπορούσε να είναι το κύριο στοιχείο που βγήκε από την ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ενωση Γονέων και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην άιθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου με την παρουσία εκπροσώπων πολλών φορέων του νομού, που κατέθεσαν εμπειρία και προβληματισμό στο μεγάλο αυτό θέμα που αφορά στο σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.
«Σκοπός ήταν να καταθέσει κάθε ένας από τους παρευρισκόμενους προβληματισμούς για τον τόπο και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων. Πιστεύω ότι έβγαλαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό», σχολίασε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Καλογεράκης.
Την αξιοποίηση των: ντόπιων προϊόντων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, πληροφορικής και τηλεργασίας έτσι ώστε να βρεθούν νέες θέσεις εργασίας πρότεινε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ζαννίκος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επίσης τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Νύκτας. Σημαντικό είναι δε ότι σε έρευνα της ΕΝΑ Χίου σε σύνολο 150 μαθητών, το 49,3% απαντά ότι θέλει να μείνει στο νησί, μάλλον ναι το 17,9% και μόλις 4,5% απαντά σίγουρα όχι και μάλλον όχι το 7,5%.
Στην καλύτερη επιλογή του επαγγέλματος που θα επιτρέψει σε ένα νέο να παραμείνει στο νησί, μπορεί να δώσει και η δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης όπου συμπεριλαμβάνει και δράση με τίτλο «επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση».
Επόμενη εκδήλωση με παρόμοιο προβληματισμό είναι αυτό το Σάββατο 1 Μαρτίου, όπου στο ΟΜΗΡΕΙΟ προσκεκλημένος της Ενωσης Γονέων είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Θεόδωρος Κατσανέβας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάληψη την Παρασκευή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΕτσι κάνουν οι Ιταλοί…