Αρχική Πολιτισμός Ξεχωρίζει η Χίος στην έκθεση στη Βουλή

Ξεχωρίζει η Χίος στην έκθεση στη Βουλή

23Ιδιαίτερη αναφορά στη Χίο έγινε στα αθηναϊκά μέσα για την παρουσία που έχει -μέσω εκθεμάτων- στην έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13» που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σημειώνεται:
«Ξεχωρίζουν αντικείμενα που παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά, όπως η πρώτη ελληνική σημαία που υψώθηκε στο Διοικητήριο της Χίου, ο θυρεός του ελληνικού προξενείου στη Σάμο, ένα τούρκικο μπαϊράκι, το μοναδικό χιώτικο γραμματόσημο πριν από την ένωση με την Ελλάδα».
Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο προτεραιότητα στις επισκέψεις πέφτει στους μαθητές που είναι δεκτοί καθημερινά, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες μπορούν να δουν την έκθεση Σαββατοκύριακα 10 π.μ.-6 μ.μ. Η είσοδος και οι ξεναγήσεις (κάθε μία ώρα τα Σαββατοκύριακα) είναι δωρεάν για όλους.
Με την ευκαιρία της έκθεσης η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές Δημοτικού που προέρχονται από τις «Νέες Χώρες». Οι 220 νικητές, που θα αναδείξει ειδική επιτροπή με πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, θα έχουν τη χαρά να δουν τα έργα τους εκτεθειμένα στο Περιστύλιο της Βουλής.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάληψη την Παρασκευή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΕτσι κάνουν οι Ιταλοί…