Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ηρθαν οι αίθουσες στα 3ο,8ο δημοτικά

Ηρθαν οι αίθουσες στα 3ο,8ο δημοτικά

25Οι πρώτες λυόμενες αίθουσες άρχισαν να τοποθετούνται από χθες στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των δημοτικών σχολείων Βουνακίου. Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν οι 4 αίθουσες από τις 10 συνολικά που προορίζονται για τη στέγαση των μαθητών των 3ου και 8ου δημοτικών σχολείων. Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας υπολογίζεται 40 νταλίκες να έχουν μεταφέρει τόσο τις αίθουσες για τα δημοτικά όσο και για το 1οΤΕΕ (ακόμα δηλαδή 6 αίθουσες). Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς των δύο σχολείων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού Σαράντος Πιτσιλαδής μας είπε χαρακτηριστικά: «Δικαιώνεται ο αγώνας που έχουμε κάνει και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αν και το ήξερα από την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχαν φορτωθεί. Ευχαριστώ τους γονείς για τη συμπαράστασή τους, την υφυπουργό Υγείας κα Τσουρή που βοήθησε ώστε να βρεθεί η φόρμουλα να έρθουν μέσω ΥΠΕΧΩΔΕ. Τώρα θα είμαστε και πάλι σε ετοιμότητα για να γίνει σωστά η επισκευή των σχολείων».


Σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε να στηθούν οι αίθουσες, με πρώτη δυσκολία που έπρεπε να ξεπεραστεί πως θα έμπαιναν στον προαύλιο χώρο.  Μάλιστα αναγκάστηκαν να κόψουν ορισμένα κάγκελα από την περίφραξη και ένα κορμό δέντρου για να μπορέσουν να τα περάσουν.
Σε ερώτησή μας προς τον αντιδήμαρχο Αντώνη Λυπαρή γιατί αυτή η καθυστέρηση, το σχόλιο ήταν ότι έφταιγε ο κακός προγραμματισμός αφού πρώτα αποφασίστηκε να γίνει η επισκευή του σχολείου και μετά αναζήτησαν το χώρο που θα στεγαστούν κατά την περίοδο των εργασιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Ιατρικής Εταιρείας Χίου
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ