Αρχική Πολιτισμός Θα στηρίξουν τη Βιβλιοθήκη Νομάρχης και Δήμαρχος Χίου

Θα στηρίξουν τη Βιβλιοθήκη Νομάρχης και Δήμαρχος Χίου

18

 Την αναγκαιότητα στήριξης της Βιβλιοθήκης, απο την τοπική αυτοδιοίκηση διαπίστωσαν τόσο ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης όσο και ο δήμαρχος Χίου  Μάρκος Μεννής κατά την πρόσφατη συνάντησή τους με το Δ.Σ του Σωματείου Φίλων της Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου. Αναγνώρισαν δε ότι η Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα απο τα πλέον σημαντικότερα κεφάλαια της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υποσχέθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των προγραμμάτων ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της.   
Κατα τις συναντήσεις όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, οι αιρετοί ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της βιβλιοθήκης και έγινε ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για τα προβλήματα και τις προοπτικές του ιδρύματος.
 Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην αναγκαία επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της βιβλιοθήκης και στις ενέργειες που έχουν γίνει για το θέμα αυτό      (κατάθεση πρότασης της Ν.Α για ένταξη της μελέτης στο ΠΕΠ Β.Αιγαίου), στην προοπτική αποκέντρωσης της βιβλιοθήκης με τη δημιουργία λαικών αναγνωστηρίων σε διαφορετικούς χώρους στην πόλη της Χίου, στη λειτουργία του εργαστηρίου συντήρησης,  στη στήριξη του σωματείου για την καταγραφή της σπουδαίας συλλογής του Μικέ Παιδούση η οποία θα περιέλθει στη βιβλιοθήκη.
Το σωματείο « Φίλοι της Βιβλιοθήκης Κοραή, Χίου» κατέθεσε μάλιστα πρόταση στο νομάρχη για οργάνωση απο την Ν.Α στην πόλη της Χίου, το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους,  έκθεσης των πρωτότυπων σχεδίων του Δημήτρη Πικιώνη για την αρχιτεκτονική της Χίου, που κατέχει η βιβλιοθήκη. Η έκθεση θα αποτελέσει ένα μέγιστο πολιτιστικό γεγονός για το νησί μας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Ιατρικής Εταιρείας Χίου
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ