Αρχική Νέα Τοπικά Σχολή Μηχανικών στα Καρδάμυλα, Σχολή Σωστικών Μέσων στην Ομηρούπολη

Σχολή Μηχανικών στα Καρδάμυλα, Σχολή Σωστικών Μέσων στην Ομηρούπολη

72

 


Στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης με την υφυπουργό Υγείας Ελπίδα Τσουρή, αναφέρεται το σχετικό δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού. Στην συνάντηση  συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Καρδαμύλων, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων και εφοπλιστές.


Σ’αυτήν αποφασίστηκε
– Να οριστικοποιηθεί η απόφαση μεταστέγασης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού- Μηχανικών Χίου στα Καρδάμυλα. Τις προσεχείς μέρες κλιμάκιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Καρδάμυλα, για την εξέταση και την επιλογή του κατάλληλου χώρου.
– Αποφασίστηκε η δημιουργία Σχολής Σωστικών Μέσων Εμπορικου Ναυτικού στη Χίο σε χώρο εντός των ορίων του Δήμου Ομηρούπολης .


Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου με τις αποφάσεις αυτές αναβαθμίζεται ουσιαστικά η ναυτική εκπαίδευση στο Νομό μας, ενώ ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του ναυτικού κόσμου της Χίου που αφορά στη δυνατότητα απόκτησης διπλώματος σωστικών μέσων από τους Χιώτες ναυτικούς  στον τόπο καταγωγής και διαμονής τους. Επίσης θετικά αποτελέσματα αναμένεται να έχει αυτή η εξέλιξη γενικότερα για την προοπτική ανάπτυξης της Βόρειας Χίου.Έτσι μετά και από αυτήν την εξέλιξη, που έκανε ως ένα βαθμό γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός, τα Καρδάμυλα δεν …τράβηξαν και τη Σχολή Σωστικών ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον να αποσαφηνιστεί  πού θα λειτουργήσει το Ναυτιλιακό Κέντρο.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Ιατρικής Εταιρείας Χίου
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ