Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ομηρείου Εργα: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με 8tetto!

Ομηρείου Εργα: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με 8tetto!

149

«Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα;
Με κάλαντα, μουσική και τραγούδι. Και συγκεκριμένα, μόνο τραγούδι, πολύ τραγούδι!», σ’ αυτό μας καλεί το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ομηρείου Έργα», το Σάββατο, 23/12 στις 8:30 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζει το acapella φωνητικό σύνολο 8tetto.
Το φωνητικό σύνολο 8tetto αποτελείται από τους:
Πένυ Δεληγιάννη, Άννυ Φασσέα, Σοφία Μάλαμα, Αγγελική Ράλλη, Στρατή Στηλ, Νίκο Ζιάζιαρη, Δημήτρη Αλεξούδη και Ηλία Καπάνταη.
Τη μουσική προετοιμασία έκανε ο Αλέξανδρος Φαρής.
θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με επιλογές Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που θα μας ταξιδέψουν από την προκλασική εποχή ως το σήμερα, κι από την Αμερική ως την Αφρική.
Κλασικά, παραδοσιακά, ποπ, τζαζ και γκόσπελ Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα ενώνονται και τραγουδιούνται από 8 φωνές χωρίς συνοδεία οργάνων για να μας χαρίσουν μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.
Το «8tetto» (οκτέτο) είναι ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οχτώ τραγουδιστές, όλοι με σπουδές στο χώρο της μουσικής, και συγκεκριμένα στη μονωδία.
Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική. Πρωτοεμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2012 στη μουσική σκηνή «Backstage» του θεάτρου «Badminton» κι έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ, συναυλίες και happenings (όπως το »ΤΕDxAthens 2017», το»Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου 2016″, τα Διεθνή βραβεία World Τravel Αwards 2014, Πανευρωπαϊκό συνέδριο Aespg 2016, την κίνηση «Santorini, the One» κ.α.).
Παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, το «8tetto», από τον Μάρτιο του 2014 παρουσιάζει την παράσταση «Τι τρέχει με την όπερα», μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και τα φέρνει σε επαφή, με διασκεδαστικό τρόπο, με τον μαγικό κόσμο της όπερας, καθώς και το πρόγραμμα “Ο μαγικός κόσμος της Όπερας”, ένα διαδραστικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής ηλικίας.