Αρχική Νέα Τοπικά 91 μονάδες αίματος την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη (video)

91 μονάδες αίματος την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη (video)

47

91 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εορταστική αιμοδοσία για την παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, που διοργάνωσε το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου.
Με στήριγμα τους ένστολους πολίτες, αλλά και μέλη από τα σώματα ασφαλείας και εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, οι πόρτες του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού Κέντρου έμειναν ανοικτές για περίπου 8 ώρες σε όσους ήθελαν να αιμοδοτήσουν.

Όπως σημείωσε η Άννα Σωτηρίου- προϊσταμένη νοσηλευτών του Τμήματος Αιμοδοσίας, το Τμήμα και αυτή την περίοδο του κορονοϊού, αύξησε τη δράση το, φθάνοντας στις τοπικές κοινωνίες.
Πράγματι σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται με τους τοπικούς συλλόγους εθελοντικές αιμοδοσίες στα χωριά της Χίου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι οι μονάδες αίματος που λαμβάνονται προέρχονται κατά 70% από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες.

Όταν πανελλαδικά το ποσοστό αυτό φθάνει στο 40%, όπως σημειώνει η αιματολόγος ιατρός στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου. Σημείωσε δε την μεγάλη σημασία που έχει να φύγουν τυχόν προκαταλήψεις και φόβοι για αιμοδοσία, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των νέων και ηλικιακά αιμοδοτών.

30 χρόνια αιμοδότης δηλώνει ο Ζαφείρης Λασκαρίδης, από το παράρτημα Χίου της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών.
Μαζί με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Γιώργο Αμέντα δηλώνουν τη στήριξη των συναδέλφων τους στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Παράλληλα ενημερώθηκαν άτομα από 20 έως 40 ετών για το τι σημαίνει να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών.|

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ ΟΛΜΕ εκθέτει και «κατακεραυνώνει» την Κεραμέως
Επόμενο άρθροΠοινική δικογραφία για τον επικίνδυνο καυγά τους