Αρχική Νέα Οικονομία Το πρόγραμμα EQUAL στη Σύρο

Το πρόγραμμα EQUAL στη Σύρο

23


Στην Ερμούπολη της Σύρου θα συνεδριάσει στις 5 και 6 Μαρτίου 2003, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄΄Αναπτυξιακής Σύμπραξης για Ίσες Ευκαιρίες Απασχόλησης των Γυναικών στο Αιγαίο΄΄ για την «Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL – Γυναίκες Απασχόληση και Τοπική Οικονομία στο Αιγαίο – MEVEL», με κύριο θέμα την εξέταση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι Νομαρχίες Λέσβου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, ο Δήμος Χίου, Επιμελητήρια του Αιγαίου, Γυναικείοι Οργανισμοί, ενώ Συντονιστής Φορέας είναι το ΚΕΚ Τεχνική Εκπαιδευτική.
Yπενθυμίζεται ότι βασικό αντικείμενο του Προγράμματος είναι η δημιουργία δικτύου τηλε-πληροφόρησης, ενημέρωσης, ενθάρρυνσης, συμβουλευτικής και στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε νέους τομείς οικονομίας στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός εξατομικευμένης προσέγγισης των αφανώς εργαζομένων γυναικών στο Αιγαίο, από κλιμάκια συμβούλων εμψυχωτών/τριών που θα επιμορφωθούν κατάλληλα. Θα υλοποιηθούν ακόμη προγράμματα κατάρτισης και θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό υλικό σε νέες ειδικότητες στους τομείς του πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, οικολογικού και e-τουρισμού, καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης για την εφαρμογή των πολιτικών ισότητας σε εργασιακούς χώρους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση;
Επόμενο άρθροΕΛΜΕ: καμπανάκι για το κτιριακό