Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομιλία Βαρίνου στη Βουλή για το Αιγαίο

Ομιλία Βαρίνου στη Βουλή για το Αιγαίο

23



 Την ανάγκη να υπάρξει ένας νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος θα προβλέπει, δίχως εξαιρέσεις ουσιαστικά κίνητρα για επενδύσεις στα ακριτικά νησιά, επισήμανε στην εισηγήσή του στη Βυλή κατά τη χθεσινή συζήτηση για το Αιγαίο ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Βαρίνος.
Ο υπεύθυνος του τομέα Αιγαίου της ΝΔ, παρουσίασε με στοιχεία την αυξημένη ανεργία που υπάρχει στα νησιά που υπερβαίνει το 30% στους νέους, χαρακτήρισε «τραγική» την εξέλιξη του Γ΄ΚΠΣ (που στο Βόρειο Αιγαίο έχουμε μέχρι τώρα έχουν υπογραφεί συμβάσεις έργων 5,14% του συνολικού πακέτου).
Σημείωσε ότι στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004» από τα 81 αθλητικά έργα και προπονητήρια στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ολοκληρωθεί μόνο1 και βρίσκονται στη φάση της κατασκευής 7. Θύμισε δε ότι «από τις 7 μαρίνες που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τον ιούνιο του 1996 σε Ρόδο, Κω, Σάμο, Μύκονο, Σύρο, Χίο και Μυτιλήνη λειτουργεί μόνο της Κω που την πλήρωσαν ακριβά οι δημότες της».
Ο κ. Βαρίνος τόνισε ότι είναι υποβαθμισμένο όσο ποτέ άλλοτε το Υπουργείο Αιγαίου με χαμηλό προϋπολογισμό (23 εκατομμύρια €), ότι βρίσκονται σε απόγνωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μάλιστα σημείωσε ότι και στο χώρο της ναυτιλίας χρειάζεται  ένας νέος Αναπτυξιακός νόμος «στον οποίο θα ενσωματωθούν διατάξεις ανάλογες αυτών που ίσχυαν με το Νόμο 1262 για ναυπηγήσεις, μετασκευές και αντικατάσταση πλοίων που θα αποσυρθούν λόγω 30ετίας».
Τελευταίο θέμα ο κ. Βαρίνος άφησε στην ομιλία του στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές λέγοντας χαρακτηριστικά «ήθελα να καλέσω την Κυβέρνηση για άλλη μια φορά να προχωρήσει σε αποζημίωση των πληγέντων για όλες αυτές τις καταστροφές και να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποκατάσταση των ζημιών στα ακριτικά μας νησιά».

Διαφήμιση