Αρχική Ομογένεια Η Χιακή Ομοσπονδία για την επίσκεψη του Νομάρχη Χίου στη ΝΥ

Η Χιακή Ομοσπονδία για την επίσκεψη του Νομάρχη Χίου στη ΝΥ

58
Ενημέρωση για την επίσκεψη του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη κάνει με σχετικό δελτίο τύπου η Χιακή Ομοσπονδία.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ως «ιστορική» χαρακτήρισε την συνάντηση του την Κυριακή 2 Μαρτίου 2003 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας, με τους ομογενείς Χιώτες ο νεοεκλεγμένος νομάρχης της Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Πλήθος Χιωτών βρέθηκε στο οίκημα της Ομοσπονδίας για να γνωρίσουν από κοντά τον Νομάρχη και να του υποβάλλουν διάφορα ερωτήματα.
Ο κ. Λαμπρινούδης ενημέρωσε τους παρόντες σχετικά με την κατάσταση του νησιού και την πολιτική που ο ίδιος προτίθεται να ακολουθήσει κατά την διάρκεια της τετραετούς του θητείας, ώστε να επιλυθούν όσο είναι δυνατόν αρκετά προβλήματα  πού εμποδίζουν την ανάπτυξη του νησιού.
Ο νομάρχης αναφέρθηκε  στις ζημιές που δημιουργήθηκαν στο νησί από τις κακοκαιρίες και στα μέτρα που θα παρθούν για την διόρθωσή τους,  στην αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς  του νησιού, καθώς και στη ανοικοδόμηση καινούργιου και σύγχρονου νοσοκομείου.
Επίσης αναφέρθηκε για το αεροδρόμιο και τις λιμενικές εγκαταστάσεις και ενημέρωσε τους παρόντες ότι μέχρι τις 16 Απριλίου θα ληφθούν ορισμένες αποφάσεις  από τις αρμόδιες αρχές.
Ο κ. Λαμπρινούδης δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό και υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί ορισμένα θέματα που αναφέρθηκαν μόλις γυρίσει στο νησί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο χώρος της ομογένειας δεν είναι άγνωστος για τον νομάρχη μια και έζησε περίπου δέκα χρόνια στην Νέα Υόρκη σαν φοιτητής και εργαζόμενος.».


Στις φωτογραφίες:
Από την συγκέντρωση προς τιμή του κ. Νομάρχη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας
Από αριστερά ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Μαλαφής, ο Νομάρχης κ. Λαμπρινούδης, ο πρόεδρος των Χιακών Σωματίων Αμερικής και Καναδά κ. Ιωάννης Κοντολιός και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Χιακης Ομοσπονδίας κ. Σταύρος Χαβιάρας

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαθαρή Δευτέρα: Η εξουσία στον “Αγά”
Επόμενο άρθρο” Λιλιπούτειος” σκακιστής