Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Α. Μιχαηλίδη για έγκριση ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ

Α. Μιχαηλίδη για έγκριση ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ

70

Στην έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, έστω και τέλος Σεπτεμβρίου, που το σχολίασε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, σημειώνοντας την κεντρική πολιτική επιλογή της παρούσας Κυβέρνησης να στηρίξει το θεσμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά και από την έγκριση των δύο τελευταίων τμημάτων του πρωινού και εσπερινού ΕΠΑΛ, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τελικά όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου.
Παράλληλα, η έναρξη λειτουργίας της μαθητείας καθώς επίσης και η παρουσία δεύτερου καθηγητή στην τάξη, αποτελούν θεσμούς σοβαρής στήριξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω καταδεικνύουν την κεντρική πολιτική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης να στηρίξει την επαγγελματική εκπαίδευση, όχι μόνο εξαντλώντας αλλά και υπερβαίνοντας υπολογισμούς δημοσιονομικού κόστους.
Η πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στη Χίο είναι ταυτόχρονα και έμπρακτη αναγνώριση της νησιωτικότητας, πρακτική που η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφυσήσει σταδιακά σε όλο το φάσμα ζητημάτων που αφορούν και απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες”.