Αρχική Νέα Τοπικά Α. Μιχαηλίδης: Κωμικοτραγική η μεταστροφή κ. Μηταράκη για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο...

Α. Μιχαηλίδης: Κωμικοτραγική η μεταστροφή κ. Μηταράκη για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο Χίου

174

“Μόνο κλαυσίγελο προκαλεί η στάση του κ. Μηταράκη γύρω από το ζήτημα του αεροδρομίου Χίου”, σχολιάζει σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τη χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Νότη Μηταράκη που διαπίστωσε πρόοδο στα έργα του αεροδρομίου.
Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε μαζί με τον συνάδελφο του υφυπουργό Μεταφορών και υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη το αεροδρόμιο Χίου όπου μάλιστα σε ανακοίνωσή του (ακολουθεί στη συνέχεια) διαπίστωσε “ουσιαστική πρόοδο”.

“…Πρόκειται για τον ίδιο κ. Μηταράκη που λίγες μόλις εβδομάδες πριν, προεκλογικά, επαναλάμβανε μονότονα πως δεν έχει γίνει «απολύτως τίποτα» ως προς το αεροδρόμιο Χίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ο κ. Μηταράκης υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών της Χίου”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Να θυμίσουμε πάντως, παραπέμποντας και στο σχετικό ρεπορτάζ, πως όταν το κλιμάκιο της ΥΠΑ είχε επισκεφθεί τη Χίο προεκλογικά, ο επικεφαλής παρουσία και του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Χίου είχε δηλώσει ότι προχωρούν οι παρεμβάσεις ανεξάρτητα από τις εκλογές. Και αυτή την πρόοδο, ως (υφ)υπουργός πλέον την είδε προφανώς ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθεί στη συνέχεια το δελτίο τύπου του κ. Μηταράκη σχετικά με την επίσκεψη στο αεροδρόμιο και η απάντηση του κ. Μιχαηλίδη.

Νότης Μηταράκης: Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς
Σε συνέχεια της από 16/7/2019 σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών για το θέμα του Αεροδρομίου της Χίου, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το Αεροδρόμιο Χίου συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη.

Το έργο παρουσιάζει ουσιαστική πρόοδο καθώς παραδόθηκαν στις 02/08/2019 – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – από τον Τεχνικό Σύμβουλο ένα πλήθος μελετών (τοπογραφική, συγκοινωνιακή, υδραυλική, αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, φωτοσήμανσης, γεωτεχνική), ενώ έχουν υποβληθεί σχέδιο για την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) και σχέδια για τα συμβατικά τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Επόμενο βήμα αποτελεί η έγκριση των τροποποιημένων περιβαλλοντικών όρων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου, με σκοπό να υποβληθεί η τροποποιημένο ΑΕΠΟ στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον συνάδελφο Γ. Κεφαλογιάννη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο μακροχρόνιο αίτημα των πολιτών του νησιού μας για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου του Αεροδρομίου. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο του έργου και ήδη τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτό το έργο πνοής για τη Χίο».

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Κωμικοτραγική η μεταστροφή του κ. Μηταράκη

Μόνο κλαυσίγελο προκαλεί η στάση του κ. Μηταράκη γύρω από το ζήτημα του αεροδρομίου Χίου.

Παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή του, ως υφυπουργός Εργασίας, στο ξήλωμα των μέτρων υπέρ των εργαζομένων που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης έχει βαλθεί να ιδιοποιηθεί τα έργα στο αεροδρόμιο.

Αφού έσπευσε μετεκλογικά να στήσει «σύσκεψη» στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οργάνωσε πρόσφατα και επίσκεψη του αρμόδιου Υφυπουργού στο αεροδρόμιο Χίου. Δήλωσε, μάλιστα, πως «προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του Αεροδρομίου Χίου» και πως παραδόθηκαν «πλήθος μελετών» από το Υπουργείο.

Καταρχάς να σημειώσουμε με ευχαρίστηση πως ο κ. Μηταράκης επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τα όσα λέγαμε τόσο καιρό για τη σοβαρή δουλειά και την πρόοδο που είχε γίνει γύρω από την αναβάθμιση του αεροδρομίου, βάσει του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου, Δήμου και Περιφέρειας.

Δεύτερον, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο κ. Μηταράκη που λίγες μόλις εβδομάδες πριν, προεκλογικά, επαναλάμβανε μονότονα πως δεν έχει γίνει «απολύτως τίποτα» ως προς το αεροδρόμιο Χίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο κ. Μηταράκης υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών της Χίου.

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η χονδροειδής, βγαλμένη από εγχειρίδιο άσκησης πολιτικής παλαιοκομματικού τύπου, μεταστροφή του.

Εκτός αν προετοιμάζει αντίστοιχες υπαναχωρήσεις και σε άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και για τα οποία είχε προβεί δημόσια σε μεγαλόστομες διακηρύξεις…