Αρχική Νέα Τοπικά Αδυναμία προσέγγισης του “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” στις Οινούσσες

Αδυναμία προσέγγισης του “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” στις Οινούσσες

101

«Οι καιρικές συνθήκες την ώρα της προσέγγισης ήταν εξαιρετικά δυσμενείς. Ο πλοίαρχος καπετάν Γιώργης Αρβανίτης, αν και γνωρίζει καλά το λιμάνι, έκρινε ότι δεν έπρεπε να θέσει σε κίνδυνο επιβάτες και πλήρωμα», μας είπε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ που τον ρωτήσαμε σχετικά με την αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” ξημερώματα του Σαββάτου, 9/1, στις Οινούσσες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες Ψαρών, Οινουσσών, Χίου και Μυτιλήνης. Κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Οινουσσών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή έτσι συνέχισε το δρομολόγιό του για λιμένα Χίου.

Στο πλοίο υπήρχαν 3 επιβάτες και 8 οχήματα προς αποβίβαση και 3 επιβάτες και 1 ΙΧ προς επιβίβαση.

Οι επιβάτες μετακινήθηκαν με θαλάσσιο ταξί από τη Λαγκάδα της Χίου στις Οινούσσες. Να σημειώσουμε ότι σήμερα Δευτέρα απαγορευτικό ισχύει για το σκάφος ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ, που εκτελεί το δρομολόγιο Οινούσσες- Χίος- Οινούσσες.

Σε ότι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Δανιήλ μας είπε «επιμείναμε προς το Υπουργείο και δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή. Από Πειραιά κάθε Παρασκευή 8 μ.μ.. με άφιξη Οινούσσες στις 04.45 π.μ. Σαββάτου -μέσω Ψαρών- και προς Πειραιά κάθε Τρίτη 22.10 με άφιξη Πειραιά, Τετάρτη 07.00 μέσω Ψαρών. Επίσης κανονικά προσεγγίζει η άγονη γραμμή κάθε Τετάρτη 06.30 π.μ. από Χίο προς Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα και κάθε Πέμπτη 10.10 π.μ. από Μυτιλήνη προς Χίο, Σάμο, Ικαρία, Πειραιά».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr