Αρχική Νέα Αθλητικά Aegean Regatta 2018, 7 κύπελλα για το ΝΟΧ!

Aegean Regatta 2018, 7 κύπελλα για το ΝΟΧ!

259
Ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2018, η μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας μας, με πρωταγωνιστές τα σκάφη που αγωνίστηκαν με τη σημαία του Ν. Ο. Χίου.


Το Dragon, με κυβερνήτες τους Γιάννη Μιτακίδη και Μάρκο Παγούδη, κατέλαβε την 1η θέση της γενικής κατάταξης στην κλάση ORC Club και την 1η θέση στην κλάση ORC Club Division 3, τερματίζοντας πρώτοι στις 3 από τις 4 ιστιοδρομίες.

Το Code Zero-MastihaShop, με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη, κατέλαβε την 2η θέση της γενικής κατάταξης στην κλάση ORC International (ORCi).
Το Orion, με κυβερνήτη το Γιώργο Μπελέγρη, κατέλαβε την 14η θέση της γενικής κατάταξης στη κλάση ORC Club και την 4η θέση στην κλάση ORC Club Division 3.

Το Hakuna Matata, με κυβερνήτη τον Κώστα Μουσουρούλη, κατέλαβε την 29η θέση της γενικής κατάταξης στη κλάση ORC Club και την 8η θέση στην κλάση ORC Club Division 1.
Στην Aegean Regatta 2018 αγωνίστηκαν 39 σκάφη στην κλάση ORC Club και 13 σκάφη στην κλάση ORC International από 7 χώρες.

Οι αθλητές του Ν.Ο.Χίου επιστρέφουν στο νησί μας με 7 κύπελλα, τα περισσότερα από κάθε άλλο σωματείο, κάτι το οποίο μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον της χιώτικης ιστιοπλοΐας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν. Ο. Χίου συγχαίρει τους ιδιοκτήτες των σκαφών, τους κυβερνήτες και τα πληρώματα που αγωνίστηκαν με τη σημαία του σωματείου μας και τους υπόσχεται ότι θα είναι δίπλα τους και θα στηρίζουν την προσπάθεια τους.

Η Aegean Regatta διοργανώθηκε για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστήριξαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Xορηγός της Aegean Regatta ήταν η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.
Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 ήταν ο Ν.Ο. Χίου με συνδιοργανωτές:
Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου.