Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αμεση ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Ι. Χρήστου, βήμα για...

Αμεση ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Ι. Χρήστου, βήμα για το clearway αεροδρομίου

142

Την ένταξη της επέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου στο ΠΔΕ 2017 ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη, έργο που ανοίγει το «διάδρομο» και για την ολοκλήρωση του clearway του αεροδρομίου της Χίου.
Το πρωί της Πέμπτης, 19/10/2017, συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη με θέμα τη χρηματοδότηση της κατασκευής της επέκτασης της οδού Χρήστου.
Στην απάντησή του προς τον Α. Μιχαηλίδη ο Υπουργός ανακοίνωσε την ένταξη του έργου επέκτασης της οδού Χρήστου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 και συγκεκριμένα στη ΣΑΕ 571 (Οδικά Έργα).
«Η σημαντική αυτή απόφαση δρομολογεί την άμεση δημοπράτηση του έργου και την ταχεία έναρξη των σχετικών εργασιών. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του «clearway»με το βέλτιστο τρόπο για την ασφάλεια των πτήσεων και του αεροδρομίου, τους περιοίκους και την εύρυθμη λειτουργία της συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει:
«Σημαντική, επίσης, ήταν ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργού κ. Σπίρτζη σχετικά με το ζήτημα της γενικότερης αναβάθμισης του αεροδρομίου. Σημείωσε ότι έληξε η εκκρεμότητα περί ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του αερολιμένα Χίου. Το γεγονός αυτό ξεκαθαρίζει με θετικό τρόπο το τοπίο σχετικά με τη σκοπιμότητα των έργων αναβάθμισής του από δημόσιους πόρους. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη ολοκληρωθεί μια σειρά από μελέτες (π.χ. για τις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές και το πεδίο ελιγμών) και άλλες βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε, τέλος, ότι οι αποφάσεις για το είδος και το εύρος των έργων αναβάθμισης και βελτίωσης του αεροδρομίου θα ληφθούν μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.