Αρχική Νέα Τοπικά Άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα 50χρονος ψαράς

Άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα 50χρονος ψαράς

282

Για περιστατικό αγνοούμενου 50χρονου επαγγελματία αλιέα, ενημερώθηκε πρωινές ώρες η Λιμενική Αρχή Μεστών, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση οικείου του, είχε νωρίτερα μεταβεί με το σκάφος Α/Κ-Ε/Π ”ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ” Λ.Χ. 2401 στη θαλάσσια περιοχή ”Τραχήλι” δυτικής Χίου για ψάρεμα.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό του “ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ’ τα αλιευτικά σκάφη ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ” Ν. Χίου 757, καθώς και το ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ. Χίου 1941, ο Κυβερνήτης του οποίου εντόπισε το αγνοούμενο σκάφος να έχει επικαθήσει στην αμμώδη ακτή Τραχηλίου και τον αγνοούμενο ψαρά μέσα στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 200 μέτρα από το σημείο της επικάθισης.

Ο ψαράς περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στην ομώνυμη παραλία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από Ιατρό του Κέντρου Υγείας Πυργίου, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο ”ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Χίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεστών, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” στο αλιευτικό καταφύγιο Λιθίου με ασφάλεια, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.