Αρχική Νέα Τοπικά Αγώνας πυροσβεστών να σωθεί το πευκοδάσος μεταξύ Αυγωνύμων- Αναβάτου

Αγώνας πυροσβεστών να σωθεί το πευκοδάσος μεταξύ Αυγωνύμων- Αναβάτου

298

21.00: Υπό έλεγχο είναι από αργά το απόγευμα η φωτιά στην περιοχή του Αναβάτου, η οποία έκαψε περί τα 200-250 στρέμματα δάσους.
Το μεγαλύτερο τμήμα είναι δάσος που είχε καεί το 2012, αλλά και άθικτο και είναι η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά πριν ξεκινήσει μάλιστα η θερινή περίοδος.
Παρότι η συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν φαίνεται να προκλήθηκε από καύση σε αγρόκτημα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώνει την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείχνουμε κατά την καύση χόρτων και καθαρισμών αγρών, ειδικά όταν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

18.00: Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών όσο και των μελών των εθελοντικών ομάδων, για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από τον κάμπο μεταξύ των χωριών Ανάβατος και Αυγώνυμα στην κεντρική Χίο.


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να ελέγξουν πριν πέσει το φως τις εστίες στο πευκοδάσος, και ενώ στην περιοχή οι άνεμοι είναι αρκετοί ισχυροί και αλλάζουν συχνά διεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι υδροφόρες του Δήμου βοηθούν επίσης ώστε να έχουν νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.

από το σημείο αυτό, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιάΣτην προσπάθειά του να τη σβήσει την φωτιά, όταν είδε τις φλόγες δίπλα στο δρόμο, τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο πρόεδρος του χωριού Ανάβατος Γιώργος Φιστές.
Στο νοσοκομείο Χίου όπου μεταφέρθηκε στα επείγοντα, διαπιστώθηκαν εγκαύματα πρώτου βαθμού και μετά τις πρώτες βοήθειες επέστρεψε σπίτι του.

από το σημείο αυτό, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά


Η φωτιά βρήκε πολύ καύσιμη ύλη από τα φρύγανα και τις αστυφίδες σε μια περιοχή που είχε καεί πάλι το 2012.


Στην περιοχή υπάρχουν επίσης αγροτικές καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και μελίσσια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκκληση για τα χελιδόνια απευθύνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Επόμενο άρθροτην εποχή του Κορωναίου, “Η Μαρίκα η δασκάλα”, με το Γιώργη Χιώτη