Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική συγκέντρωση από το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων για κλειστά την Κυριακή (VIDEO)

Αγωνιστική συγκέντρωση από το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων για κλειστά την Κυριακή (VIDEO)

97

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Η Κυριακή-Αργία Είναι Των Εργατών – Όχι Στο Ωράριο Των Πολυεθνικών!
ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χϊου καλεί τους συναδέλφους στο εμπόριο, να συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη, για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας.
Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και διάφορους διαδόχους, που παρά τους καυγάδες που στήνουν, με ένα χέρι με μια φωνή συμφωνούν σε όλα τα αντεργατικά μέτρα και στηρίζουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας μας αφορά όλους! Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους, κυρίως γυναίκες και νεολαία, που πρωί και βράδυ βρίσκονται στο πόδι σε όλα τα πόστα, με μισθούς των 300-400 ευρώ, με απλήρωτη εργασία, χωρίς ρεπό, με τις μηχανές της εντατικοποίησης στο φουλ. Αφορά χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που οι αρνητικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης της Κυριακής αργίας, επιδρούν αντίστοιχα στη ζωή τους.

Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Το ξήλωμά της δεν θα σταματήσει στο λιανικό εμπόριο. Η Κυριακή αργία είναι μέρα ξεκούρασης, αφιερωμένη στην οικογένεια, στα παιδιά.
H νομοθετική κατάργηση της Κυριακής-αργίας που επέκτεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, δίνει το πράσινο φως στις μεγάλες επιχειρήσεις να ανοίγουν τα καταστήματά τους ανάλογα την κερδοφορία τους, φέρνοντας τα πάνω – κάτω στη ζωή χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων. Αυτό ακριβώς υπερασπίστηκε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου σε σημερινή της συνέντευξη, λέγοντας ότι αν είχαμε τον τουρισμό άλλων νησιών θα κουβέντιαζαν το άνοιγμα. Για αυτό ακριβώς λέμε ότι είναι κάλπικο το κάλεσμα-πρόταση του Συλλόγου προς τους αυτοαπασχολούμενους, να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Όταν την ίδια ώρα σε κάθε ευκαιρία (κρουαζιερόπλοιο, ραμαζάνι κλπ) κάνουν λάστιχο το ωράριο των καταστημάτων και τη ζωή των εργαζομένων, ενώ έχουν στα σκαριά “Λευκή νύχτα” στις 10 Αυγούστου…
Εκθέτη είναι και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που ενώ εδώ και δύο μήνες έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας για τις Κυριακές δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για να οργανωθεί η πάλη στον κλάδο.
Σκοπός τους είναι να απαξιώσουν στα μάτια των συναδέλφων την απεργία. Δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι στον κλάδο. Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους γύρω από τα αιτήματα και τις απαιτήσεις των πολυεθνικών. Δεν θα μπορούσε να γίνει βέβαια διαφορετικά όταν ο ίδιος ο πρόεδρός της, είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικίασης εργαζομένων.
Στο βαθμό που μας αναλογεί και μπορούμε, δε θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των μορφών πάλης, δε θα χαρίσουμε την απεργία και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, με αγωνιστικούς πυρήνες σε εμπορικές αλυσίδες και super market, μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα. Να μην αισθάνεται κανένας μόνος του.
Να διεκδικήσουμε:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒραδιά μνήμης: Χιώτες στη Μ.Ανατολή- παρουσίαση βιβλίων Π. Καρασούλη
Επόμενο άρθροΠατρικά: Παναγία Δάφνη