Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χίου

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χίου

70

Την αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.
Μετά τη μομφή στον καταρχήν πρόεδρο Δημήτρη Νομικό, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο αιρετός από την πλευρά της ΔΗΣΥ και οι «ανεξάρτητοι» του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησαν στην αντικατάσταση του προεδρείου.
Στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, σημειώνει ότι δεν πήρε μέρος σε καμία από τις διαδικασίες και δεν τις νομιμοποίησε. Τονίζει ότι το νέο προεδρείο δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί και ζητά να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σου άλλαξαν την ψήφο «με το έτσι θέλω»
ΔΗΣΥ και «Ανεξάρτητοι» συγκρότησαν
αυθαίρετα και αντικαταστατικά νέο προεδρείο στο ΔΣ!
Δεν έχει τέλος ο κατήφορος ΔΗΣΥ και «Ανεξάρτητων» στο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Οι απαράδεκτες ενέργειές τους προσβάλλουν κάθε συνάδελφο, ακυρώνουν την ψήφο που κατέθεσε πρόσφατα «με το έτσι θέλω»!
Πρώτα ψήφισαν μόνοι τους μομφή με διάφορες προφάσεις ενάντια στον εκλεγμένο Πρόεδρο του Συλλόγου με την ΑΣΕ, Δημήτρη Νομικό. Ύστερα, μπλόκαραν σταθερά κάθε συζήτηση κρίσιμων ζητημάτων της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής…
Με μπροστάρη το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΔΗΣΥ, Στέλιο Καμπούρη, τσαλαπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και καταστατικού, ΔΗΣΥ και «Ανεξάρτητοι», εξέλεξαν νέο προεδρείο του Δ.Σ.! Φαίνεται να παίρνουν ιδέες από τις εργοδοτικές πρακτικές των τελευταίων ημερών προς το συνέδριο της ΓΣΕΕ…
Στην ερώτηση της ΑΣΕ, «σε ποιο σημείο του καταστατικού αναφέρεται μια τέτοια διαδικασία μομφής και “ανασυγκρότησης”;», δεν πήραμε απάντηση. Αφού έκαναν ό,τι έκαναν, ΔΗΣΥ και «Ανεξάρτητοι» δήλωσαν ότι θα πάρουν τη γνώμη της νομικού συμβούλου της ΔΟΕ για το αν είναι νόμιμο(!), και μετά να προχωρήσει ο Σύλλογος σε Γενική Συνέλευση κατ’ απαίτηση της ΑΣΕ. Η ΑΣΕ δεν πήρε μέρος σε καμία από τις διαδικασίες, δεν τις νομιμοποίησε.
Από τα πράγματα, το προεδρείο αυτό δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από τίποτα και από κανέναν! O εξοβελισμός της πρώτης δύναμης από το Δ.Σ., με αυταρχικό και πραξικοπηματικό τρόπο, συνιστά επικίνδυνη ανατροπή, που πρέπει να ανησυχήσει καθένα και καθεμία. Να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους!
Οι ενέργειες αυτές δεν είναι τυχαίες. Ας μην κοροϊδευόμαστε! Δεν τους ενοχλούν ούτε τα πρόσωπα ούτε «η υπογραφή που δεν μπήκε». Άλλωστε το ΔΣ λειτουργούσε για μήνες με πλούσια δράση και αποφάσεις: Απεργίες, κινητοποιήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις, πορείες κλπ. Οι ίδιοι παραδέχτηκαν ανοικτά ότι ο Δ. Νομικός εξέφραζε το ΔΣ σε όλες του τις τοποθετήσεις (ομιλίες, συνεντεύξεις τύπου κλπ).
Αυτό που τους ενοχλεί είναι η ίδια η δράση της ΑΣΕ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ! Η αγωνιστική πορεία του Συλλόγου. Τους ενοχλεί που χρόνια τώρα παλεύουμε για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στην υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, για τη χρηματοδότηση και τις υποδομές στα σχολεία, για πραγματικά Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Για να υπάρχει συμμαχία και κοινή δράση γονιών και εκπαιδευτικών στα ζητήματα της παιδείας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας πτοήσουν!
Απαιτούμε να πάρουν τώρα πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να συγκροτηθεί πάλι το Προεδρείο και συνεπώς το Δ.Σ., όπως ήταν, στη βάση δηλαδή της εντολής των συναδέλφων! Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να συνεχίσει σε μαχητική πορεία ο Σύλλογος, ώστε να δυναμώσει η πάλη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας το επόμενο διάστημα, για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας δουλειά και ζωή με δικαιώματα!