Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστικό παρών στο Αίπος από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: “ελιγμός το...

Αγωνιστικό παρών στο Αίπος από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: “ελιγμός το “πάγωμα” της επίταξης”

167

Αγωνιστικό παρών στο Αίπος, στο 17ο χιλιόμετρο, στο σημείο που έχει γίνει επίταξη της δημοτικής έκτασης για τη δημιουργία νέου Κέντρου Κράτησης προσφύγων- μεταναστών, έδωσαν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Μετά την απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία στο κέντρο της πόλης, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν για το οροπέδιο του Αίπους.
Στο χώρο αναρτήθηκαν πανό, με διπλό ΟΧΙ στη δημιουργία του Κλειστού Κέντρου αλλά και του εγκλωβισμού στα νησιά προσφύγων- μεταναστών και με αίτημα για κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Ο Πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, τόνισε ότι «είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στηρίζουμε και τους κατοίκους του νησιού που υφίστανται την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού».
Τόνισε επίσης, ότι «το “πάγωμα” της επίταξης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δεν σημαίνει απόσυρσή της, έχει να κάνει με ελιγμό στα πλαίσια της πολιτικής του εγκλωβισμού και των κλειστών κέντρων».


Το δικό της πανό ανάρτησε και η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, με παρέμβαση στην κινητοποίηση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στο οποίο σημειώνεται:
«Ούτε με επίταξη
Ούτε στο λάου λάου
Ξεχάστε πως θα κάνετε
Τη Χίο ένα Νταχάου».


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε εξάλλου η επισήμανση του προέδρου Φίλων Μονοπατιών Χίου Γιώργου Χαλάτση ότι από το μέρος όπου έχει γίνει η επίταξη των 624 στρεμμάτων περνούσε η αρχαία ελληνόστρατα, ενώ σύμφωνα με επιστήμονα από το πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ η περιοχή αποτελεί έναν μοναδικό γεωλογικό χάρτη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr