Αρχική Νέα Οικονομία Αισιοδοξία για μαρίνα Χίου με τη «θωράκιση» του Προεδρικού Διατάγματος (VIDEO)

Αισιοδοξία για μαρίνα Χίου με τη «θωράκιση» του Προεδρικού Διατάγματος (VIDEO)

111

Τα θέματα της μαρίνας του Καστέλου όσο και το ζήτημα της ανάπτυξης του κεντρικού λιμανιού της Χίου, εξετάστηκαν κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Κέφη, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, που συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου βρέθηκε χθες στη Χίο.
Στο θέμα της αξιοποίησης της Μαρίας ο κ. Ξενόφος επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, και γίνεται για πρώτη φορά για ένα νησί, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη μαρίνα. Εκανε μάλιστα την εκτίμηση πως στα τέλη Οκτωβρίου θα μπορούν να υπάρξουν και δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Όπως υπογράμμισε κ. Ξενόφος «το Ταμείο, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής προσέγγισης που εφαρμόζει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αρμονική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση της πόλης και των κατοίκων με τον κάθε λιμένα, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
Παράλληλα, αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των φορέων, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα που αφορούν στην παραχώρηση στους Δήμους χερσαίων λιμενικών ζωνών, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για τη λιμενική δραστηριότητα».
Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία Δήμου και Λιμενικού Ταμείου για τον επανασχεδιασμό του master plan του κεντρικού λιμανιού.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χίου για τα αποτελέσματα της συνάντησης, και για το ότι προχωρά ο διαγωνισμός για τη μαρίνα. Από την πλευρά του ο Δήμος είναι έτοιμος –όπως είπε- να ξεκινήσει μια μελέτη η οποία θα ενοποιήσει τη μαρίνα δια μέσου παραθαλάσσιου δρόμου – που προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο του νοσοκομείου ενώνοντάς την με τον οδικό άξονα στο ύψος που είναι τα Μυλαράκια.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr