Αρχική Νέα Τοπικά Αισιοδοξία για την πορεία του έργου του αεροδρομίου- τεχνική σύσκεψη (VIDEO)

Αισιοδοξία για την πορεία του έργου του αεροδρομίου- τεχνική σύσκεψη (VIDEO)

75

Την αισιοδοξία τους εξέφρασαν όλες οι πλευρές που έχουν υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για το έργο του αεροδρομίου στη Χίο, ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα τηρηθεί, μετά τις αυτοψίες και την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο.
Υπηρεσιακοί παράγοντες από το υπουργείο Υποδομών, με επικεφαλής τον συντονιστή του έργου Γιώργο Αναγνωστόπουλο, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου (που εκπροσωπήθηκε από τους αντιδημάρχους Απόστολο Τζιώτη, Στρατή Γδύση) και με τη συμμετοχή και του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτου, εξέτασαν όλες τις παραμέτρους και τα δύσκολα σημεία του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου..
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος του 2020, θα είναι όλα έτοιμα για την δημοπράτηση του έργου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που φτάνει σε ποσοστό το 95% (λόγω απομακρυσμένης περιοχής).
Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η σύσκεψη δεν έχει καμία σχέση με προεκλογική περίοδο. Εχει επίσης οριστεί τεχνικός σύμβουλος, ενώ βρίσκεται σε καλή φάση η οριστικοποίηση της τεχνικής μελέτης. Χρειάζεται μια μικρή τροποποίηση στην περιβαλλοντική μελέτη του παραθαλάσσιου δρόμου. Ενώ εξετάστηκαν και τα εμπόδια που είχαν δημιουργηθεί με την επέκταση της οδού Ιωάννου Χρήστου.
Ο χρόνος περάτωσης του έργου υπολογίζεται ότι τα είναι 2 με 2,5 χρόνια, και με δεδομένο ότι τέλη του 2023 λήγει το τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση φθάνει στα 16 περίπου εκατομμύρια για το διάδρομο προσγείωσης- απογείωσης (που θα έχει τελικό μήκος 1800 μέτρα, με δημιουργία ζώνης ασφαλείας 150 μέτρα εκατέρωθεν του διαδρόμου.
Επιπλέον με 3 εκατομμύρια ΕΥΡΩ θα χρηματοδοτηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο τεχνολογικός εξοπλισμός.
Κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης, ζητήθηκε από την Περιφέρεια η συνεργασία για να διευθετηθούν τα όμβρια ύδατα του νοτίου άκρου του διαδρόμου και της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των μελετών.
Την αισιοδοξία του, από την ώρα που είναι ένα έργο που το επιθυμούν όλοι, πως θα προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εξέφρασε ο αερολιμενάρχης Χίου Μιχάλης Πουπάκης, ενώ ο Παντελής Λεγάτος- πρόεδρος του επιμελητηρίου δήλωσε αισιόδοξος και τονίζοντας ότι θα παρακολουθούν από πολύ κοντά το έργο, ώστε να βοηθήσουν εφόσον χρειαστεί
Την αισιοδοξία του εξέφρασε με σχετική δήλωσή του και ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιώτης.