Αρχική Νέα Τοπικά Ακόμα 6 κρούσματα- νέα ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων

Ακόμα 6 κρούσματα- νέα ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων

245

6 νέα κρούσματα καταγράφονται σήμερα Πέμπτη, φθάνοντας τα 36 μέσα στο Φεβρουάριο.
Το γεγονός ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών εντοπίζονται σε σούπερ μάρκετ πολυεθνικής εταιρείας, προκάλεσε νέα ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
Ανοικτό παραμένει επίσης το μέτωπο των κρουσμάτων στο στρατό, από τις τις 14/2 που είχαμε 10 κρούσματα, ενώ το θέμα του ελέγχου στα σχολεία με δεδομένο ότι εκπαιδευτικοί μπορεί να κάνουν μαθήματα σε παραπάνω από ένα είναι πάντα επίκαιρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα εντοπίστηκαν πανελλαδικά 1.784, νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.410 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 367 (70.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενώ η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζει στο κατάστημα LIDL της Χίου σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πολυεθνική συνεχίζει να το κρατάει ανοιχτό.
Από την Τρίτη που έγινε γνωστό μέχρι σήμερα τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί! Η εταιρία κοιτάζοντας μόνο πως θα μεγαλώσει τα κέρδη της όχι μόνο δεν κλείνει το κατάστημα αλλά εξαναγκάζει τους συναδέλφους να δουλεύουν με κίνδυνο την υγεία τους, εκθέτοντας και την υγεία των καταναλωτών.
Εδώ και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη διασπορά των κρουσμάτων.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων καλώντας τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μην ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία της οικογένειάς τους για τα κέρδη της επιχείρησης.
Διεκδικούμε:
• Να κλείσει το κατάστημα και να απολυμανθεί.
• Να γίνουν επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και να τα καλύψει η επιχείρηση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα Συντονιστικής Επιτροπής για κινητοποιήσεις κατά Νέας Δομής προσφύγων
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με αντιπροσωπεία του Δικτύου Κοινοτήτων Χίου