Αρχική Νέα Τοπικά Ακόμα ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, προσπάθεια να ολοκληρωθεί

Ακόμα ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, προσπάθεια να ολοκληρωθεί

85

Περίπου ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ θα χρειαστεί να δαπανηθεί για το φράγμα Κόρης Γεφύρι , με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να μπορέσει να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, «…το Υπουργείο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ελέγχου της στατικής επάρκειας (μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνουν και τις τρεις γεωτρήσεις του Α.Π.Ε.) και της ανακατασκευής του αρχικού μανδύα δαπάνης 850.000-900.000 € και η Περιφέρεια να ψηφίσει πίστωση 50.000 € από την οποία θα πληρώνονται οι τεχνικοί σύμβουλοι».
Όπως αναφέρει εξάλλου στη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης «Με τα προηγούμενα μπαίνει στην τελική ευθεία ένα έργο που πρωτομελετήθηκε πριν 81 χρόνια και δημοπρατήθηκε πριν 15 χρόνια και αποτρέπεται η οποιαδήποτε απαίτηση της Ε.Ε. να επιστραφούν έντοκα τα χρήματα που εδόθησαν στο Ελληνικό Δημόσιο».
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου δηλώνει ότι «η ενημέρωση των συμπολιτών μας για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα γίνεται και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού», στις 22 Μαρτίου ενώ αποδίδει τα εύσημα στην Π.Ε. Χίου λέγοντας ότι «Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με την αθόρυβη μεθοδικότητα που επέδειξε, αξιοποιώντας και τον ειδικό Τεχνικό Σύμβουλο κ. Δήμη Μυλωνάδη, επέτυχε με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών Μελετών & Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να καταλήξουμε σε μια επωφελή συμφωνία –άμεσα υλοποιήσιμη- των υπολειπομένων εργασιών για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των συνοδών έργων στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου».