Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Ακόμα ένας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε πρότυπο την ΕΜΧ

Ακόμα ένας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε πρότυπο την ΕΜΧ

89

Συνεταιρισμό πρότυπο για όλη τη χώρα, χαρακτήρισε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση της ΕΜΧ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποδίδει τα εύσημα στην ΕΜΧ.
Μάλιστα ο κ. Λιβανός προχώρησε ακόμα παραπάνω, λέγοντας ότι «εξεπλάγην με όλα όσα είδα και όσα συζητήσαμε», μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο μαστίχας της ΕΜΧ, όπου και ξεναγήθηκε μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.
Ως «μία άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση των Υπουργών με τον Πρόεδρο, μέλη του Δ.Σ και στελέχη της Ε.Μ.Χ», χαρακτήρισαν τη συνάντηση από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Τα θέματα που έθεσαν στον υπουργό, όπως αναφέρονται σε σχετικό δελτίο τύπου είναι:
• Η χρηματοδότηση της δημιουργίας μονάδας πρωτοβάθμιου καθαρισμού και επεξεργασίας της μαστίχας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
• Η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (Σχέδιο Βελτίωσης – Νέοι Αγρότες) με κατανομή των πόρων βάσει του οικονομικού αποτελέσματος ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι ανά νησιωτική Περιφέρεια λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών.
• Ο τεκμαρτός υπολογισμό φορολογίας εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα (παραγωγή μαστίχας).
• Η αύξηση του ποσού επιδότησης των Μαστιχοπαραγωγών μέσω του «Προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους και την επιδότηση της Μαστίχας Χίου».

Leader η ΕΜΧ
«Η Ενωσή σας είναι LEADER, είναι ηγέτιδα δύναμη στο σκηνικό της Ελλάδας. Θεωρώ ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο για το νέο συνεταιριστικό κίνημα που προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί με τους παραγωγούς αυτό το διάστημα», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Λιβανός.
Σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης των νέων αγροτών, ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι με το που ανέλαβε το υπουργείο «άλλαξαν το πρόγραμμα των νέων αγροτών, υπερδιπλασίασαν τα χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα για προγράμματα νέων αγροτών, και αύξησαν από 15 σε 40.000 το ποσό που θα παίρνει ως πριμ ο κάθε νέος και νέα που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα».
«Όσο αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, με αγώνα το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα τρέξει γρήγορα και που πιστεύω και η ΕΜΧ και οι μαστιχοπαραγωγοί να μπορούν να το υποστηρίξουν», σημείωσε.
«Είναι η εντυπωσιακή η πορεία της ΕΜΧ τα τελευταία χρόνια”, σημείωσε στις δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
«Ο υπερ- πολλαπλασιασμός της παραγωγής, ο υπερ- δεκαπλασιασμός της κερδοφορίας δείχνει ότι ο συνεταιρισμός στην Ελλάδα μπορεί να είναι σύγχρονος, μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης», τόνισε ο βουλευτής Χίου κ. Μηταράκης.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιακή Οπερέτα “Για σε το Ρόδο, Ρόδο μου” από τη Chios Lyrica
Επόμενο άρθροΔιαβεβαίωση από το Σπ. Λιβανό ότι “στεριώνει” το φράγμα Κόρης Γεφύρι