Αρχική Νέα Τοπικά Αλληλέγγυοι Χίου: η αλληλεγγύη στη Χίο θα συνεχίσει να υπάρχει

Αλληλέγγυοι Χίου: η αλληλεγγύη στη Χίο θα συνεχίσει να υπάρχει

304

«Μες το μπουμπουνητό της βλακείας, βουβαίνεται η λογική…» (Ernst Fisher)

Η αποθήκη ιματισμού που κάηκε σήμερα, λειτουργεί στο νησί της Χίου από το 2015. Ξεκίνησε ως προσπάθεια ντόπιων να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που έφταναν κατά χιλιάδες στο νησί και στην συνέχεια επέκτεινε την αλληλεγγύη σε όλους όσους είχαν ανάγκη.
Όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια διένειμε ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα, καρότσια, σχολικές τσάντες, σε πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙΑΛ, σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, σε οικογένειες Ρομά, σε ιδρύματα όπως το Γηροκομείο Χίου, τις φυλακές, στη Κοινωνική Υπηρεσία, στην Μαιευτική και Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου .
Η αποθήκη αυτή, γέμιζε και άδειαζε πολλές φορές από τις προσφορές Χιωτών αλλά και ανθρώπων από άλλα μέρη της Ελλάδας, σηματοδοτώντας την έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τους κατατρεγμένους του νησιού.

Σήμερα τα ξημερώματα την αποθήκη την έκαψαν συθέμελα. Οι άνθρωποι που έμεναν στον επάνω όροφο κινδύνεψαν. Ρούχα που θα μοιραζόταν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, έγιναν στάχτη βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας περιούσιες.
Όσες πράξεις βίας και να εκδηλωθούν η αλληλεγγύη στη Χίο θα συνεχίσει να υπάρχει.
Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους κατατρεγμένους ανθρώπους του νησιού, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία και χρώμα, παραμένοντας άνθρωποι.

3-3-20
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: απαντάμε με αλληλεγγύη
Επόμενο άρθρο«Η αλληλεγγύη θα νικήσει»: Συγκέντρωση στην Απλωταριά απέναντι στο φόβο και την ακροδεξιά υστερία