Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αλληλέγγυοι Χίου: όχι στο ΠΡΟΚΕΚΑ, αποχή από τη συγκέντρωση της Περιφέρειας

Αλληλέγγυοι Χίου: όχι στο ΠΡΟΚΕΚΑ, αποχή από τη συγκέντρωση της Περιφέρειας

988

Υπέρ της συμμετοχής των προσφύγων στη συγκέντρωση της Τετάρτης, είναι οι Αλληλέγγυοι Χίου που σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη διαφωνία τους στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό, ενώ επισημαίνουν ότι “δεν συμμετέχουν σε μια διαμαρτυρία που έχει επίκεντρο την ξενοφοβία και την πρόκληση συναισθημάτων μίσους προς τους πρόσφυγες, με ηχηρή προβολή της «κανονικότητας» της ζωής των ελληνικών νησιών που δήθεν διαταράχτηκε από το προσφυγικό..”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι αλληλέγγυοι στην Χίο είμαστε ενάντια στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε δομή κλειστή που θυμίζει ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ανοιχτή δομή τύπου ΒΙΑΛ που εξαθλιώνει όσους διαβούν εκεί καθώς και τους κατοίκους της περιοχής.
Έχουμε τοποθετηθεί από καιρό ενάντια στην συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα καθώς και ενάντια στον χρόνιο περιορισμό των προσφύγων στα νησιά.
Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι προβλήματα κοινά με εμάς τους έχουν οδηγήσει στην προσφυγιά (πόλεμος, οικονομικές συνθήκες κλπ). Αντί λοιπόν να καλεστούν και οι πρόσφυγες να είναι μαζί μας στην διαμαρτυρία, οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι περί τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο προσπαθούν να προπαγανδίσουν τα γνωστά ψέματα και την κινδυνολογία σχετικά με την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και της αντικατάστασης πληθυσμού.
Στην συγκέντρωση της Τετάρτης δεν θα λάβουμε μέρος, γιατί το επίσημο πλαίσιο όπως αυτό διατυπώνεται με αφίσες, με συνθήματα και με κάθε άλλο τρόπο, διανθίζεται με τα σενάρια της ακροδεξιάς προπαγάνδας για δήθεν ισλαμοποίηση της Ελλάδας. Δεν συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία που έχει επίκεντρο την ξενοφοβία και την πρόκληση συναισθημάτων μίσους προς τους πρόσφυγες, με ηχηρή προβολή της «κανονικότητας» της ζωής των ελληνικών νησιών που δήθεν διαταράχτηκε από το προσφυγικό..
20/1/2020
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΧΙΟΥ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτή είναι η Αφρική που δεν ξέρουμε, της Μ. Αποστολίδη
Επόμενο άρθροΚαταγγελία ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: δεν δίνεται ο λόγος στους φορείς στη συγκέντρωση της Τετάρτης