Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αμεση επέμβαση από ξηρά και αέρος, κάηκαν 200 στρέμματα στους Βαβύλους

Αμεση επέμβαση από ξηρά και αέρος, κάηκαν 200 στρέμματα στους Βαβύλους

131

150 στρέμματα γεωργικής έκτασης, κυρίως ελαιόδεντρα, και 50 στρέμματα δασικής κατέκαψε η φωτιά που σημειώθηκε την 1η Ιουλίου περί τις 10 το πρωί στην περιοχή του χωριού Βαβύλοι.
Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού, ενώ λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αγώνας δινόταν για να μην περάσει την περιοχή των Σκλαβιών και κινδυνέψει το χωριό Θολοποτάμι, όπου όλα ήταν έτοιμα για την εκκένωσή του.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν 11 πυροσβεστικά οχήματα και 5 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 8 άτομα από την ΕΜΑΚ Αθηνών.
Καθοριστική η βοήθεια από αέρος, με 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη να πετούν πολύ χαμηλά για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωτιά και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ παρέμενε ως εφεδρεία το 4ο που μετέφερε στη Χίο τη δύναμη της ΕΜΑΚ Αθηνών.
Από τις 2.00 μ.μ. η φωτιά ήταν σε ύφεση και ενώ είχαν κινητοποιηθεί άμεσα και οι Εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας και πυρόσβεσης του νησιού, καθώς και οι κάτοικοι που με γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία βοήθησαν στο να καθαριστούν χωράφια και να προστατευτούν για παράδειγμα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή.
Η Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ είχε 3 τουλάχιστον διαφορετικά σημεία που εκδηλώθηκε. Το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ενισχύει επίσης την θέση της Πυροσβεστικής να πραγματοποιηθούν εκτεταμένοι καθαρισμοί των χωραφιών περιμετρικά του χώρου που διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες.