Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αν. Μιχαηλίδης: Παλινωδίες Κυβέρνησης και αιχμές για απουσία Μητροπολίτη από το προσφυγικό...

Αν. Μιχαηλίδης: Παλινωδίες Κυβέρνησης και αιχμές για απουσία Μητροπολίτη από το προσφυγικό (VIDEO)

68

Για παλινωδίες της Κυβέρνησης σε ότι αφορά το προσφυγικό- μεταναστευτικό όπου φαίνεται να μην έχει κανένα σχέδιο και που ο πληθυσμός στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ έχει τετραπλασιαστεί, αναφέρθηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Κυβερνητικού βουλευτή Νότη Μηταράκη αλλά και κατά του Μητροπολίτη Χίου.
Ο κ. Μιχαηλίδης άφησε αιχμές και για τη στάση της τοπικής εκκλησίας και της ηγεσίας της σημειώνοντας τη μη συμμετοχή της στην περίθαλψη του προσφυγικού πληθυσμού.
«Ο επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας παράσχει φοβικές και μισαλλόδοξες διακηρύξεις, αλλά ουδέποτε φρόντισε να ανακουφίσει προβλήματα ανθρώπων που έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης, σημειώνοντας τις «σοβαρές ευθύνες με την παντελή απουσία της στη συμβολή, ως όφειλε να κάνει, της αντιμετώπισης και της ανακούφισης στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αυτή τη στιγμή”.

Σχετικά με τον υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι «…είναι απίστευτο το γεγονός και η ευκολία που αλλάζει θέσεις από την μια εβδομάδα στην άλλη, εξαγγέλλοντας διάφορες «λύσεις» και επαναλαμβάνοντας σε μόνιμη βάση ότι άμεσα θα κλείσει τη ΒΙΑΛ. Επισημαίνω ότι ψευδώς επικαλέστηκε ότι έχει συμφωνηθεί η μεταφορά σε κλειστές δομές κοντά στο Πιτυός, κάτι το οποίο διέψευσε και ο πάρεδρος του χωριού», σχολίασε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστα Ζαχαριάδη που ήταν οι ομιλητές σε χθεσινή εκδήλωση της ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια «ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» επισκέφτηκαν το χώρο της ΒΙΑΛ και από το βήμα της πετυχημένης συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και τονίζοντας το βάρος που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του Χαλκειούς όπως και την προσφορά των κατοίκων των νησιών στο προσφυγικό.