Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση για νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων νομού Χίου, που “βλέπει” και…...

Ανακοίνωση για νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων νομού Χίου, που “βλέπει” και… ξαφνική επίθεση από ΜΜΕ!

136

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Γονέων νομού Χίου.
Το νέο Συμβούλιο, που προέκυψε μετά από έκτακτες εκλογές λόγω του ότι είχαν παραιτηθεί από το προηγούμενο τα 6 από τα 7 μέλη, απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την προετοιμασία της γενικής συνέλευσης και το γεγονός ότι συμμετείχαν μόλις 9 εκπρόσωποι συλλόγων, τονίζεται ότι όλη η διαδικασία έγινε σύμφωνα με το καταστατικό.
Μάλιστα διατυπώνονται αιχμές και κατά Μέσων Ενημέρωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «… Προκαλεί εντύπωση η αδικαιολόγητη και ξαφνική επίθεση που δέχτηκε μέσω δημοσιευμάτων η όλη διαδικασία και κατ’ επέκταση το νεοεκλεγέν ΔΣ πριν καν αναλάβει καθήκοντα».
Βέβαια ενάντια στη διαδικασία υπήρξαν αντιδράσεις από 26 γονείς που επώνυμα ζητούσαν καλύτερη οργάνωση των εκλογών, με κύριο μέλημα την εκπροσώπηση περισσοτέρων σχολείων.
Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. εκπροσωπούνται 3 Δημοτικά Σχολεία (και από άλλο δημοτικό να είναι το πρώτο αναπληρωματικό μέλος), 2 Γυμνάσια και 1 ΕΠΑΛ.
Μάλιστα στο Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων και στο 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου φαίνεται ότι συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων τουλάχιστον 60 γονείς, αφού έχουν 2 μέλη στην Ενωση Γονέων με δικαίωμα ψήφου.
Στο δελτίο τύπου δεν γίνεται γνωστό αν υπήρξε θέμα εκλογής και Ελεγκτικής Επιτροπής, και για το αν κατατέθηκε σχετική έκθεση και για τους “ταμειακά εντάξει”. Στο θέμα πάντως των οργάνων, Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται και έχουν κοινή πορεία και διάρκεια.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το πλήρες δελτίο τύπου από το νέο ΔΣ της Ενωσης Γονέων νομού Χίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χίος 19 Νοεμβρίου 2018
Κατόπιν της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Νομού Χίου , της 14ης Νοεμβρίου 2018 και ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες , οι εκλεγέντες στο ΔΣ , προχωρήσαμε στην συγκρότηση σώματος με την παρακάτω σύνθεση :
Πρόεδρος : Μιχάλης Πουλάδας ( 6ο Δημοτικό Σχ. Χίου )
Αντιπρόεδρος : Σοφία Μανωλάκη ( 4ο Δημοτικό Σχ. Χίου )
Γενικός Γραμματέας : Νικόλαος Νικολαϊδης ( 2ο Γυμνάσιο Χίου )
Ταμίας : Αλεξάνδρα Καλαφάτη ( Γυμνάσιο Κάμπου )
Ειδικός Γραμματέας : Σταμάτης Σαραντινός ( Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων )
Μέλος : Γιώργος Γιαννάς ( 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου )
Μέλος : Θεοδώρα Χαβιάρα ( Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων )
Αναπληρωματικά μέλη : Φιαμέγκου Μαρία ( 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου ) ,
Βαμβούρης Θεόδωρος ( 8ο Δημοτικό Σχ. Χίου )
Μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία , σε περίπτωση παραίτησης μελών ΔΣ συλλόγου και μη συμπλήρωσης απαρτίας από τα εναπομείναντα μέλη προκηρύσσονται εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ . Με δεδομένη την χρησιμότητα της Ένωσης για το καλό των παιδιών μας και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει σε θέματα μόρφωσης και όχι μόνο , θεωρούμε ότι έπρεπε άμεσα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για ανάδειξη ΔΣ ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όπου απαιτείται .
Η πρόσκληση για τη Γενική συνέλευση έγινε 15 ημέρες πριν με ανακοίνωση στα τοπικά μέσα , όπως προβλέπεται στο καταστατικό . Εκτός της δημοσιοποίησης στάλθηκαν και email σε όσους τα είχαν δηλώσει σε προηγούμενες συναντήσεις .
Η Γενική Συνέλευση έγινε με απόλυτη εφαρμογή του καταστατικού της Ένωσης . Ελέγχτηκε η νομιμότητα των εκπροσώπων από το προεδρείο της Γ.Σ. ( με προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων ) και υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ( με βάση τα ταμειακά ενήμερα μέλη που πρόεκυψαν από το βιβλίο Ταμείου )
Στο σημείο αυτό είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. βρέθηκαν στο χώρο 5-6 άτομα που δήλωναν γονείς μαθητών χωρίς όμως να δηλώσουν αν εκπροσωπούν επισήμως κάποια σχολεία ως μέλη συλλόγων. Αφού εξέθεσαν τις απόψεις τους διακόπτοντας αρκετές φορές τη διαδικασία , τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν για να αρχίσει η εκλογική διαδικασία .
Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη , αλλά ανατρέχοντας σε παλαιότερες εκλογές μέσω των πρακτικών των Γ.Σ. ( κυρίως τα τελευταία χρόνια ) διαπιστώσαμε ότι με παρόμοιες ή και λιγότερες συμμετοχές η Ένωση παρέμενε ενεργή , όπως επιβάλλεται . Προκαλεί εντύπωση η αδικαιολόγητη και ξαφνική επίθεση που δέχτηκε μέσω δημοσιευμάτων η όλη διαδικασία και κατ’ επέκταση το νεοεκλεγέν ΔΣ πριν καν αναλάβει καθήκοντα .
Με πραγματικά καλή διάθεση προς όλους και αντιλαμβανόμενοι ότι η Ένωση πρέπει να εκπροσωπεί το μέγιστο δυνατό αριθμό γονέων σε όλες τις βαθμίδες , θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο στην επόμενη Γενική Συνέλευση να υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη συμμετοχή . Για αυτό το λόγο καλούμε όσους Συλλόγους Γονέων δεν έχουν πραγματοποιήσει Γενικές Συνελεύσεις , να το κάνουν , ώστε να εκλέξουν με νόμιμο τρόπο εκπροσώπους και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ένωσης .
Παραμένουμε στη διάθεσή οποιουδήποτε για καλοπροαίρετη συζήτηση και ελπίζουμε στη συνεργασία όλων για το καλό των παιδιών μας .

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαθητικές ανταλλαγές μέσω ERASMUS+ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Επόμενο άρθροΝα αναλογιστούμε όλοι οι γονείς την ευθύνη μας, παρέμβαση της Ελ. Κοτσάτου για την Ενωση Γονέων