Αρχική Νέα Τοπικά “Αναπτυξιακό δίπολο” η ναυτική εκπαίδευση για Οινούσσες και Χίο

“Αναπτυξιακό δίπολο” η ναυτική εκπαίδευση για Οινούσσες και Χίο

71

Με ιδιαίτερη αναφορά στη ναυτική εκπαίδευση και το «αναπτυξιακό δίπολο» που έχουν δημιουργήσει Χίος και Οινούσσες, ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή του (9-12/10) στα δύο νησιά ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης.

Ο κ. Κουτουλάκης σημείωσε τη θετική εξέλιξη που έχει η διαδικασία για τη λειτουργία Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες. Όπως είπε, παρέλαβαν στο Υπουργείο έναν κενό φάκελο, εξασφαλίστηκε όμως το Προεδρικό Διάταγμα και τώρα προχωρούν στη φάση της προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού. Μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.«Θέλουμε να ενισχύσουμε την ταυτότητα του νησιού, την ναυτική παράδοση, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στον τόπο. Θέσεις εργασίας και εισοδήματα και στους κατοίκους», είχε χαρακτηριστικά.

«Η ανάπτυξη της πόλης συνδέεται άριστα με την παρουσία του λιμένα», επισήμανε εξάλλου ο Μανώλης Κουτουλάκης.

Κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη, και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκο Ζωάνο, τόνισε ότι «οι χρήσεις και ο τρόπος σχεδιασμός ανήκει στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο. Τις προτεραιότητες δεν τις θέτει η Κυβέρνηση, τις θέτει η τοπική κοινωνία, μέσω των εκπροσώπων της».
Αυτές θα πρέπει να αποτυπωθούν και μέσα από την ολοκλήρωση του master plan του λιμανιού της Χίου. Ο κ. Κουτουλάκης τόνισε ότι υπάρχουν οι πόροι για τη χρηματοδότηση, αφού έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση νησιωτικών λιμένων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα “τρέχει” το πρόγραμμα “Νέαρχος” με περίπου 200 εκ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση