Αρχική Νέα Τοπικά Ανεβάζει η ΚΝΕ, κατεβάζει το τμήμα καθαριότητας αφίσες φεστιβάλ στη Χίο

Ανεβάζει η ΚΝΕ, κατεβάζει το τμήμα καθαριότητας αφίσες φεστιβάλ στη Χίο

137

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:voreioaigaio.ert.gr/
Αντιπαράθεση μεταξύ Τοπικής Οργάνωσης ΚΚΕ και ΚΝΕ στη Χίο με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Μπελέγρη που έδωσε εντολή και αφαιρέθηκαν οι αφίσες για το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί, την Παρασκευή 9 Αυγούστου στην πλατεία Βουνακίου.
«Τη στιγμή που η Χίος είναι “σημαιοστολισμένη” με λογής- λογής αφίσες και πανό των διαφόρων καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με ευθύνη του αντιδημάρχου καθαριότητας και την ανοχή του Δημάρχου σε λίγες μόλις ώρες ξηλώθηκαν αφίσες και πανό του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Είναι προφανές ότι τους ενοχλούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας που αποτελεί Πανελλαδικά κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός», καταγγέλλουν ΚΚΕ και ΚΝΕ.
Μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απάντησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας σημειώνοντας: “είναι προφανές ότι δεν με ενοχλεί καθόλου η διοργάνωση της εκδήλωσης τους, αρκεί οι ενέργειες που κάνουν να είναι στα πλαίσια της νομιμότητας”.
Πράγματι απαντά με δήλωσή του το στέλεχος του ΚΚΕ στο νησί και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος «…άλλο είναι οι αφίσες με τη Γιουσέφ που διαφημίζει τα κάλλη της, άλλο τα beach- parties με αντίστοιχες εικόνες και άλλο η πολιτική αφίσα της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ» .

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ – ΚΝΕ
Για την προκλητική ενέργεια «ξηλώματος» αφισών και πανό του
45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή
Τη στιγμή που η Χίος είναι “σημαιοστολισμένη” με λογής λογής αφίσες και πανό των διαφόρων καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με ευθύνη του αντιδημάρχου καθαριότητας και την ανοχή του Δημάρχου σε λίγες μόλις ώρες ξηλώθηκαν αφίσες και πανό του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΉ.
Είναι προφανές ότι τους ενοχλούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας που αποτελεί Πανελλαδικά κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουμε στη νεολαία και το λαό της Χίου την προκλητική αυτή ενέργεια, που δεν είναι τυχαία. Δεν μας πτοούν.

Ως απάντηση, καλούμε σε μαζική συμμετοχή τη νεολαία και τους Χιώτες την Παρασκευή 9 Αυγούστου το απόγευμα στην Πλατεία Βουνακίου στις φετινές εκδηλώσεις. Να διασκεδάσουμε και να απαντήσουμε σε εκείνους που νομίζουν ότι θα μας εμποδίσουν, με το φετινό σύνθημα του φεστιβάλ μας και τα λόγια του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ:

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, την δύναμη μας….
….θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!»

Χίος 6/8/2019

Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ
Τομεακό Συμβούλιο Χίου της ΚΝΕ

Σχόλιο Γιώργου Μπελέγρη- αντιδημάρχου καθαριότητας Δ. Χίου
Μετά λύπης μου σήμερα το πρωί, μετά την καθιερωμένη βόλτα που κάνω στο κέντρο της πόλης, διαπίστωσα ότι η νεολαία του ΚΚΕ επανατοποθέτησε παράνομα αφίσες του κόμματος που είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη μέρα από την υπηρεσία καθαριότητας, πάνω σε στύλους του δημοτικού φωτισμού και όχι μόνο.
Εκτός ότι δεν σέβονται το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, δεν τηρούν και τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου μας. Είναι προφανές ότι δεν με ενοχλεί καθόλου η διοργάνωση της εκδήλωσης τους, αρκεί οι ενέργειες που κάνουν να είναι στα πλαίσια της νομιμότητας.
Επανειλημμένως έχω έρθει σε επαφή με τον κο Σκούφαλο Μάρκο και του έχω ζητήσει να μην τοποθετούν τις αφίσες στους δημοτικούς στύλους αλλά ΔΩΡΕΑΝ στις μεταλλικές πινακίδες που είναι διάσπαρτες στο κέντρο της πόλης, όπως κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Η ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΓΙΟΥΣΕΦ!!!
Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μπελέγρη, ο οποίος επικαλείται το πρόσωπό μου, πράγματι με έχει ενημερώσει σχετικά με τις απόψεις και θέσεις του για την αφισοκόλληση του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ και κάθε φορά του εξηγώ, ότι άλλο είναι οι αφίσες με τη Γιουσέφ που διαφημίζει τα κάλλη της , άλλο τα beachparties με αντίστοιχες εικόνες και άλλο η πολιτική αφίσα της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ . Φυσικά η αισθητική τους προτίμηση είναι στις πρώτες και γνωρίζουν καλά τη διαφορά. Τον καταλαβαίνω και τον ίδιο και όσους εκπροσωπεί, για την ενόχληση τους να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο. Ας βγουν να δουν τους κάδους τους έξω, που δε φταίει μόνο ο κ. Μπελέγρης γι αυτή την εικόνα, και ίσως καταλάβουν το μέγεθος της υποκρισίας. Η σύνδεση της πολιτικής δράσης με τη ρύπανση δείχνει παντελή ασχετοσύνη σχετικά με τη ρύπανση.
Η δε επικίνδυνη σύνδεση της πολιτικής δράσης με τη νομιμότητα, θυμίζει άλλες εποχές, που και στις πιο μαύρες περιόδους, δεν έκαμψαν τη δράση του κόμματος και της ΚΝΕ. Και ούτε φυσικά πρόκειται…
Και στις δύο περιπτώσεις όμως δείχνουν ότι τους ενοχλεί αυτό ακριβώς που ισχυρίζονται ότι δεν τους ενοχλεί: Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Τέλος η αφίσα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ή ΟΚΝΕ στα χρόνια της κατοχής σήμαινε θάνατο . “Γραφικά”, το ξέρω. Συνεχίστε το ουίσκι σας, ακούστε και το «Δρόμο» του Λοΐζου για ξεκάρφωμα , όσοι το παίζετε και προοδευτικοί και συνεχίζουμε κι εμείς !!!
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ