Αρχική Νέα Τοπικά Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία στη Χίο: για το εργατικό δυστύχημα σε ιχθυοκαλλιέργεια

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία στη Χίο: για το εργατικό δυστύχημα σε ιχθυοκαλλιέργεια

196

Και να που από τα γιαπιά και τους ντελιβεράδες μέχρι τα εργοστάσια και τη θάλασσα ,οι εργαζόμενοι δίνουν τη ζωή τους για να συντηρηθούν οι υψηλοί δείκτες κερδοφορίας. Συνολικά 6.500 εργατικά ατυχήματα δηλώθηκαν το 2016 , 74 απ΄ αυτά θανατηφόρα.Τα χρόνια της κρίσης είχαμε μια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κατά 10 %.
Δεν έχουν περάσει δυο ημέρες που σχολιάζαμε και σημειώναμε σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας στη Χίο την ενταντικοποίηση και το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, τον ρόλο των κρατικών μηχανισμών ελέγχου και τους όρους εργασίας ,κι ήρθε χθες αυτό το εργατικό δυστύχημα να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο τις έντονες ανησυχίες και τους φόβους μας .
Δυστυχώς ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας , ένας δικός μας άνθρωπος , ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στη μάχη του μεροκάματου. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος είναι ότι το αδηφάγο καπιταλιστικό κέρδος με την ζωή είναι πράγματα ανειρήνευτα και ασυμβίβαστα γιατί ”το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία ,που σαν βρικόλακας , ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας και όσο πιο πολύ ζει τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει. ”
12/8/2017
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία στη Χίο