Αρχική Νέα Τοπικά Ανοικτό το ΚΑΠΗ Χίου για παροχή ζεστασιάς, δεν άνοιξε τελικά το “Κλειστό”

Ανοικτό το ΚΑΠΗ Χίου για παροχή ζεστασιάς, δεν άνοιξε τελικά το “Κλειστό”

92

«Η αίθουσα του ΚΑΠΗ διατίθεται για τη φιλοξενία και την παροχή ζεστασιάς σε όσους το έχουν ανάγκη» από πλευράς Δήμου Χίου.
Στο σχετικό δελτίο τύπου το απόγευμα των Θεοφανίων γίνεται η σχετική ενημέρωση «λόγω της κακοκαιρίας που αυτές τις ώρες πλήττει το νησί μας».
Να σημειώσουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμος Χίου με έκτακτο δελτίο τύπου έκανε γνωστό ότι από τη Δευτέρα, 6/1/20, θα ήταν ανοικτό το Κλειστό Δημοτικό Στάδιο, όμως τελικά φαίνεται πως δεν άνοιξε. Ενώ ανενημέρωτη δήλωνε η Αστυνομική Διεύθυνση στην οποία παρέπεμπε ο Δήμος για δήλωση στοιχείων όσων επιθυμούσαν να περάσουν κάποιες ώρες ζεστά.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων «Δίκτυο Πολιτών», «Χιακή Συμπολιτεία» αλλά και της ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοινώσεις τους θέτουν κύρια το ζήτημα των προσφύγων- μεταναστών που μένουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σε σκηνές στη ΒΙΑΛ.
(Σε άλλες αναρτήσεις οι σχετικές ανακοινώσεις).
Εν τω μεταξύ ανοικτή είναι από χθες το πρωί ο χώρος στη ΒΙΑΛ, που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως αποθήκη για την ανακύκλωση ο Δήμος Χίου και με σόμπες που τοποθετήθηκαν από το στρατό έγινε δυνατή η φιλοξενία εκατοντάδων ατόμων που ζουν μέσα σε σκηνές, ενώ μοιράστηκαν και κουβέρτες από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.