Αρχική Απόψεις Face-tweet Αντεξε ο χείμαρρος Μαλαγκιώτης στη Βολισσό, του Γ. Μακριδάκη

Αντεξε ο χείμαρρος Μαλαγκιώτης στη Βολισσό, του Γ. Μακριδάκη

465

“Η εκτίμηση μου μετά από την αυτοψία χθες στην ροή του αγαπημένου χειμάρρου Μαλαγκιώτη κ η εμπιστοσύνη μου στην μεγαλειότητά του απεδείχθησαν αλάνθαστες.
Όταν το ποτάμι δεν έχει ανθρώπινες επεμβάσεις κ διευθετήσεις δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Ο,τι επεμβάσεις έχει δεχτεί, αυτές είναι χαμηλά στην εκβολή κ τις πήρε κ τις σήκωσε στο διάβα του.

Η βροχή πέρασε, ήταν σπουδαίας έντασης κ διάρκειας, ο Μαλαγκιώτης δεν μας πρόδωσε. Ελπίζω οι ντόπιοι εδώ που με πρόσχημα εδώ κ χρόνια την ενδεχόμενη πλημμύρα ονειρεύονται κάθε χρόνο επεμβάσεις ανθρώπινες κ διευθετήσεις κ καθαρισμούς δήθεν, για να εξυπηρετούν τα μικροσυμφέροντα κ την ανοησία τους, να λουφάξουν επιτέλους κ να αφήσουν τον ποταμό ήσυχο, καθώς κ τον υδροβιότοπο που σχηματίζεται στο δέλτα του κ είναι προστατευμένος από προεδρικό διάταγμα.
Όσα χρόνια είμαι εδώ, κάθε καλοκαίρι τσακωνόμαστε για να μην επεμβαίνουν στον ποταμό, κάθε καλοκαίρι με βρίζουν κ είναι το νούμερο ένα ζήτημα του χωριού αυτό κ της εμπάθειας των ντόπιων προς το πρόσωπό μου, ότι ήρθα στην περιοχή κ δεν τους αφήνω να ζήσουν όπως ήξεραν να κάνουν εδώ κ τόσα χρόνια μπαζώνοντας κάθε καλοκαίρι τον υδροβιότοπο. Προσωπικά θα είμαι αντίθετος πάντα κ θα με βρίσκουν μπροστά τους όσο ζω σε κάθε είδους επέμβαση στον ποταμό, από τις πηγές του μέχρι την εκβολή. Ούτε φράγματα ούτε δήθεν καθαρισμούς . Τίποτα απολύτως. Τον ποταμό απλά δεν τον αγγίζουμε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

Γιάννης Μακριδάκης

4 ώρες