Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αντιδράσεις παλαιών στελεχών ΠΑΣΟΚ για απαξίωση Βενιζέλου- ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Χίου

Αντιδράσεις παλαιών στελεχών ΠΑΣΟΚ για απαξίωση Βενιζέλου- ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Χίου

195

Την έντονη διαφωνία τους για τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και την ανησυχία τους ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εκφράζουν με ανοικτή τους επιστολή, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ στη Χίο.
«Ενώ διαμορφώνονταν οι συνθήκες για την ανασύνταξη του ΚΙΝΑΛ και η σταδιακή επανάκτηση της δεσπόζουσας θέσης στον προοδευτικό χώρο, η Πρόεδρος κυρία Γεννηματά προχώρησε σε μια αδιανόητη πράξη πολιτικού αυτοχειριασμού. Με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο απαξίωσε τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και κατάφερε πλήγμα στην ενότητα της παράταξης».
Το κείμενο που υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Κώστας Γανιάρης, Νίκος Λεοντάρας, Στέλλα Κανάριου, Παναγιώτης Καμίτσης, Ευθύμης Μονίαρος, Νίκος Γερωργούλης. Το ανέβασε επίσης στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η πρώην υπουργός Ελπίδα Τσουρή με το εξής σχόλιο:
“Αν πω ότι διαφωνώ έστω σε μία επισήμανση, θα πω ψέμματα.
Αυτά, προς το παρόν…”.
Το κείμενο διαμαρτυρίας καταλήγει ως εξής:
“Δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στις πολιτικές μας αρχές και αξίες και ενεργοί στο χώρο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, όμως τις πολιτικές και τις πρακτικές της σημερινής ηγεσίας ούτε μπορούμε ούτε πρόκειται να υπηρετήσουμε.
“Ελπίζουμε στο μέλλον η παράταξή μας θα ξαναβρεί το βηματισμό της, θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της και θα ξαναπαίξει το ρόλο της ως η προοδευτική πολιτική δύναμη ευθύνης. Τότε θα είμαστε κι’ εμείς εκεί”.


Με ανακοίνωσή της πάντως η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να μην χαρακτηριστεί η επιστολή ως παραίτησή τους αλλά μόνο ως διαμαρτυρία.
Αναλυτικά λέει τα εξής:
“Η Νομαρχιακή Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή διαμαρτυρίας στελεχών και φίλων του Κινήματος, που εκφράζει την αντίρρησή τους στην επιλογή της προέδρου Φώφης Γεννηματά να μην τοποθετήσει την Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρώτη θέση του Επικρατείας, ήρθε σε επαφή με έναν- έναν ξεχωριστά τους συντρόφους και έγινε ξεκάθαρο πως δεν αποτελεί επιστολή παραίτησης αλλά καθαρά διαμαρτυρίας.
Κατανοούμε την ανησυχία των δημοκρατικών στελεχών μας και φυσικά αποδεχόμαστε σαν Νομαρχιακή την διαμαρτυρία τους λήγοντας όμως το θέμα το θέμα της “παραίτησής” τους εδώ.
Με εκτίμηση,
ΝΕ ΚΙΝΑΛ Χίου”.

Διαφήμιση