Αρχική Νέα Τοπικά Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, ανακοινώσεις από ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, ανακοινώσεις από ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ

115

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου.

“Ο φασισμός νικιέται ενωτικά και δημοκρατικά, ο φασισμός νικιέται στο δρόμο και στην καθημερινή ζωή”, σημειώνει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου.
Επίσης ανακοινώσεις εξέδωσαν ΝΤ ΑΔΕΔΥ και ΕΛΜΕ Χίου, χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται σήμερα στο νησί.

«Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή¨, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ:
«Η εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να ξεχάσει το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Αναρίθμητα τα θύματα τους: η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος
Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι εγκληματική, ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, της «ανωτερότητας της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απομονώνουμε τη φασιστοσύναξη!!
Γυρίζουμε την πλάτη στους οπαδούς του Χίτλερ και στις μισάνθρωπες θεωρίες τους!!!!
Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ!!!! «, καταλήγει η ανακοίνωση του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

ΧΡΥ
«Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου έρχονται στη Χίο για να μιλήσουν σε εκδήλωση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Επιτήδειος με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά στις τρεις βασικές υποθέσεις: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στο νησί.
«Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιχειρούν απόβαση στη Χίο, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία του εγκλωβισμού των προσφύγων στο νησί και του προβλήματος που αντικειμενικά δημιουργείται, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε στον δημοσιογράφο Γ. Στεβή και στον εργαζόμενο στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου Γ. Κουτσοδόντη».
«Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού που δε θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας.
Η ΕΛΜΕ Χίου υψώνοντας αντιφασιστικό – δημοκρατικό μέτωπο:
γυρίζει την πλάτη στους οπαδούς του Χίτλερ και στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
χαρακτηρίζει τους Γ. Λαγό και Γ. Επιτήδειο ανεπιθύμητους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.