Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Αντιμετώπιση διάβρωσης Ακτών και χώρος αναψυχής στο Βούρειο, ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο...

Αντιμετώπιση διάβρωσης Ακτών και χώρος αναψυχής στο Βούρειο, ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Χίου

162

Συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Το Συμβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει μεταξύ των άλλων και την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για το έργο «Προστασία από τη Διάβρωση των Ακτών».
Όπως τόνισε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, αυτή περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις στις παραλίες του Καταρράκτη και της Αγίας Ερμιόνης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διάβρωσης.
Για αυτό άλλωστε το θέμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες κατά την εξέταση του θέματος αποδοχής προμελέτης που έχει γίνει από το Τμήμα ερευνών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αφορά τις δύο συγκεκριμένες παραλίες.
Σε επόμενο στάδιο, σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου θα εξεταστούν οι παρεμβάσεις στις παραλίες Καρφά και Κώμης· που επίσης έχουν σημαντικά προβλήματα διάβρωσης.
Οι παρεμβάσεις γίνονται συνήθως στο υποθαλάσσιο τμήμα, κοντά στις ακτές έτσι ώστε και να προστατεύονται οι ακτές αλλά και να μην επιτρέψουν τη δημιουργία μιας παραλίας που θα αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον.
Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση και πρόταση στο πρόγραμμα LEADER για τη δημιουργία χώρου αναψυχής κοντά στο Βούρειο Αθλητικό Κέντρο, με γήπεδα μπάσκετ και παιδική χαρά· ανάλογο του χώρου που λειτουργείς τη Φάρκαινα.