Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση του ΥΠΕΣ στην ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη για τη μονάδα καύσης...

Απάντηση του ΥΠΕΣ στην ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη για τη μονάδα καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα

182

Κοινοποιήθηκε, σήμερα 5/4/2019 στο βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην ερώτησή του σχετικά με τη μονάδα καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα.
Η απάντηση συνίσταται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου, υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα του Υπουργού Εσωτερικών, αναμένονται πρόσθετες απαντήσεις τόσο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ερωτηματικά για τη στάση Αποκεντρωμένης
«Σχετικά με την απάντηση της αρμόδιας διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (έγγραφο το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής, αλλά σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε για κάθε ενδιαφερόμενο) έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Πρώτον, δεν απαντάται ουσιαστικά γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν παρέπεμψε το φάκελο της επένδυσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) από τη στιγμή που υπήρχε η έγγραφη αρνητική γνωμοδότηση δύο οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πολιτικές ευθύνες Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δεύτερον, πέραν από τις ευθύνες της Αποκεντρωμένης, αναδεικνύονται ανάγλυφα οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμου και Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Λαγκάδας) σχετικά με τη διαδικασία της διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος και, κυρίως, την ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. Είναι σαφώς προβληματική η μη σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, όπως και η αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνεννόηση μεταξύ Δήμου – Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας σχετικά με την εκκίνηση της διαδικασίας ενημέρωσης και διαβούλευσης», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του κ. Μιχαηλίδη