Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία Δικαστικών υπαλλήλων Χίου- στήριξη από το Δικηγορικό Σύλλογο

Απεργία Δικαστικών υπαλλήλων Χίου- στήριξη από το Δικηγορικό Σύλλογο

107

Στηρίζει την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων Χίου που απεργούν την ερχόμενη εβδομάδα, 10 και 11 Φεβρουαρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν διότι όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, που ως πρώτο είχαν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά αντίθετα μειώνεται το προσωπικό. Και αυτό το πληροφορήθηκαν όπως λένε, σε δημόσιο ευχαριστώ του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου προς τον βουλευτή Χίου της ΝΔ (και υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου) για την απόσπαση υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου στην Περιφέρεια).
Σε ανακοίνωσή του έτσι «Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για συμπαράσταση και ενίσχυση του αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων που απεργούν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου αποφάσισε αποχή των μελών του από τα δικαστήρια τις παραπάνω ημερομηνίες, δεδομένου ότι τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων που αφορούν προβλήματα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων και των υποβαθμισμένων κτιριακών δομών είναι κοινά…».

Ανακοίνωση Δικαστικών Υπάλληλων Χίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, υλοποιώντας την από 31 Ιανουαρίου 2020 ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του, αφού προηγήθηκαν δίωρες διακοπές εργασιών τον μήνα Νοέμβριο 2019 και κανένα από τα αιτήματά του δεν ικανοποιήθηκε, αντιθέτως διαπιστώνει μια προσπάθεια περαιτέρω αποψίλωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νησιού μας, (βλέπετε την απαράδεκτη δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, που αφορά απόσπαση υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ,με την οποία προδικάζει ανεπίτρεπτα την απόφαση που θα λάβει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το θέμα ) και παρ’ όλες τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόσο και από τον Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, σε πρόσφατες διαδοχικές συναντήσεις μαζί τους αποφάσισε την προκήρυξη διήμερης απεργίας των Δικαστικών Υπαλλήλων των Δικαστικών Υπηρεσιών του νησιού μας ( Ειρηνοδικείου, Εισαγγελίας και Πρωτοδικείου) την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, με κύριο αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών.
Οι πιο πάνω ανάγκες, προέκυψαν κυρίως εξαιτίας του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, το οποίο επέβαλε την σε καθημερινή βάση απασχόληση των υπαλλήλων μας αλλά και λόγω συνταξιοδότησης αρκετών υπαλλήλων και όλων των δικαστικών επιμελητών, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες συνάδελφοί μας της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου, να έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετο βάρος, που αφορά σε υποθέσεις της Μεταβατικής ΄Εδρας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, Μονομελούς και Τριμελούς, που συνεδριάζει πέντε φορές το χρόνο.
Η έλλειψη δικαστικών επιμελητών, επιβαρύνει και με τα καθήκοντα των δικαστικών επιμελητών (διακίνηση αλληλογραφίας, δικογραφιών, επιδόσεις δικογράφων κλπ) όλους τους υπαλλήλους .
Επιπλέον, το Ειρηνοδικείο Χίου, καλύπτει τις αυξημένες εξ αρμοδιότητος ανάγκες της Υπηρεσίας και τις αρμοδιότητες του Πταισματοδικείου με ελάχιστο προσωπικό .
Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ξανά, ότι ουδεμία θετική εξέλιξη στο πιο πάνω θέμα είχαμε μέχρι σήμερα από το Υπουργείο κι αυτό το θεωρούμε ως βασικό κίνητρο για την εξαγγελία των απεργιακών κινητοποιήσεών μας , με αιτήματα και τα παρακάτω:
Την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας:
Για το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο του νομού μας, καμία εξέλιξη δεν υπήρξε με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει επί πολλά χρόνια «καρα -γιαπί». Ζητούμε την αποπεράτωσή του και την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το ποινικό τμήμα του Πρωτοδικείου Χίου .
Την πλήρη μηχανοργάνωση- μηχανογράφηση των υπηρεσιών.
Την τήρηση ωραρίου έδρας .
Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των Δικαστικών Υπηρεσιών του Νομού μας.
2. Αποπεράτωση δικαστικού μεγάρου – Καλύτερες συνθήκες εργασίας.
3. Άμεσο εξοπλισμό των υπηρεσιών με σύγχρονο σύστημα μηχανοργάνωσης .
4. Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.
Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει άμεσα αποφάσεις , για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας , όπως τα ιεραρχήσαμε, που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και την ανακούφιση των συναδέλφων μας , από τον τεράστιο όγκο της δικαστηριακής ύλης .
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού, (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ κλπ) να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας , υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας και τις πιο πάνω απεργιακές κινητοποιήσεις μας .
Το εξουσιοδοτημένο από την Γενική Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο, επιφυλάσσεται ανάλογα με τις εξελίξεις, να αποφασίσει για περαιτέρω δράσεις και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προκηρύξει η ΟΔΥΕ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακή Ενότητα Χίου: δυσφορία για την παρουσία τοπογράφων στο Αίπος
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα με απεγκλωβισμό από Πυροσβεστική Χίου