Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απεργία την Τετάρτη, 30/5, δύο συγκεντρώσεις στη Χίο

Απεργία την Τετάρτη, 30/5, δύο συγκεντρώσεις στη Χίο

107

Το Εργατικό Κέντρο Χίου συμμετέχει στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» με την Απεργία στις 30 Μαϊου 2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.
«Όλοι και όλες στην απεργία και στις 30 Μάη», καλεί και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ. Με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, την επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ· καλεί σε συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην είσοδο της Απλωταριάς. Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, στην είσοδο της Απλωταριάς, απευθύνει το ΣΕΣΝΟΧ.
Ανάλογο κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
Το Εργατικό Κέντρο Χίου συμμετέχει στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» με την Απεργία στις 30 Μαΐου 2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.
Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές που εδώ και οκτώ χρόνια έχουν βυθίσει τη χώρα σε ένα παρατεταμένο οικονομικό και κοινωνικό τέλμα.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση. Διεκδικούμε και απαιτούμε:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.
• Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας.
• Όχι στην πώληση και στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών.
• Όχι στην μείωση του αφορολόγητου και στην μείωση των συντάξεων.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών σε κάθε λαϊκή οικογένεια.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/05/2018 ΩΡΑ 10:30πμ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Συμμετέχουμε στην Απεργία στις 30 Μαΐου 2018
και στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30π.μ.

Όλοι και όλες στην απεργία και στις 30 Μάη!
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κάτω οι φόροι – Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη. Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες.. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ό,τι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» και την «επιστροφή στην ομαλότητα», όπως λένε, δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δεν σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν θα σταματήσουν η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η «μαύρη» – ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους.
Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!
Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.
Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια «συμμαχία προθύμων» για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του 3ου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.
Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης!
Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της «μεταμνημονιακής εποχής» που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.
Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

ΕΛΜΕ Χίου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην γενική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα της Τετάρτης 30ης Μαΐου και να δώσετε βροντερό παρόν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
Ως κλάδος και συνδικαλιστικό κίνημα απεργούμε και απαιτούμε:
• Άμεσους Μαζικούς Διορισμούς Εκπαιδευτικών.
• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν4387/16).
• Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
• Απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΣΝΟΧ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην γενική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα της Τετάρτης 30ης Μαΐου και να δώσετε βροντερό παρόν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
Ως κλάδος και συνδικαλιστικό κίνημα απεργούμε και απαιτούμε:
• Άμεσους Μαζικούς Διορισμούς Εκπαιδευτικών.
• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν4387/16).
• Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
• Απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΑΜΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ 2018
10:00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ
• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
• Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης. Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
• Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Εδώ και τώρα δραστική μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50% στην ακτοπλοΐα. Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, τους στρατευμένους, ΑΜΕΑ.
Να μην αφήσουμε τον πόλεμό τους να αποτελειώσει ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήινη τους!
• Να φύγει τώρα το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που ενθαρρύνει την Τούρκικη επιθετικότητα. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εγκυμονούν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.
• Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων – από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν. Καταδικάζουμε την τρομοκρατική δράση της ναζιστικής ΧΑ και των άλλων ακροδεξιών ομάδων.
Καθημερινά ακούμε από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «τέλος μνημονίων», «δίκαιη ανάπτυξη», «υγιή επιχειρηματικότητα» και άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν, να καλλιεργήσουν ψεύτικες προσδοκίες και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία.
Δίκαιο και υγιές για την εργοδοσία και την κυβέρνηση είναι εμείς οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς σταθερό ωράριο, να μην παίρνουμε ρεπό, οι υπερωρίες μας να μην πληρώνονται και να αξιοποιούνται για να μας διευθετούν ακόμα περισσότερο το ωράριο. Όλα για τις «ανάγκες της επιχείρησης.
Να καταστρέφουμε την υγεία μας από την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να δουλεύουμε με ατομικές συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας και με δεκάδες διαφορετικές εργασιακές σχέσεις μέσα στην ίδια επιχείρηση.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ !
Αυτή η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περί καλών και κακών εργοδοτών και το «οικογενειακό κλίμα» που μας πλασάρουν για να μας στοιχήσουν πίσω από ξένα συμφέροντα . Αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη των κερδών της εργοδοσίας τσακίζει τα δικαιώματα μας, τα κέρδη τους βγαίνουν από το δικό μας ξεζούμισμα.
Για αυτήν την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου και με σημαία την «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στους δολοφονικούς – ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Εξισώνει θύτες και θύματα στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο το Ισραήλ.
ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ!
Στον κλάδο είναι σε εξέλιξη για δεύτερη χρονιά η εφαρμογή του νόμου Παπαδημητρίου ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Η εργοδοσία έχοντας πλέον εξασφαλίσει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με νόμους τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων και βλέποντας ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιδρούν σερβίρει διάφορα παραμύθια για να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις εκφράζονται. Μπορεί στη Χίο να μην έχει εφαρμοστεί, αλλά δεν εφησυχάζουμε! Άλλωστε υπάρχουν οι πρόθυμοι του Εμπορικού Συλλόγου, ο ΟΕΒΕ και το Επιμελητήριο Χίου.
Είναι καθαρό πλέον σε όλους μας ότι το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι ξεκομμένο από το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, του ωραρίου εργασίας και γενικότερα των συνθηκών εργασίας που επικρατούν μέσα στα καταστήματα. Ότι οι εργοδότες επιλέγουν το άνοιγμα των καταστημάτων τους ανάλογα με το που θα έχουν μεγαλύτερους τζίρους και το κατά πόσο εξυπηρετείται ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. Είναι παραμύθια τα περί «διευκόλυνσης του καταναλωτή» σε συνθήκες που οι τσέπες των εργαζομένων αδειάζουν.
Χωρίς οργάνωση μέσα σε κάθε κατάστημα, συμμετοχή στο σωματείο μας, σε συντονισμό με όλους τους συναδέλφους στον κλάδο, το αυτί της εργοδοσίας δεν πρόκειται να ιδρώσει.
Για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης, της ενίσχυσης της δικής μας συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο, τους υπόλοιπους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έχουν μέτωπο σύγκρουσης με την μεγαλοεργοδοσία τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ.
Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ανάμεσα μας. Με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που μαζί με τον ΣΕΒ και άλλους εργοδοτικούς και φιλοκυβερνητικούς φορείς και0 με τις ευλογίες της κυβέρνησης αυτοανακηρρύχθηκαν σε «εκπροσώπους της κοινωνίας»¨κάνοντας πρόταση για «»παλινόρθωση» της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» και προώθηση ενός «ρεαλιστικού και δίκαιου εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Από την αρχή έως το τέλος της, από τους στόχους της έως τις «διεκδικήσεις» της, πρόκειται για μια διακήρυξη βγαλμένη… μέσα από τα «αναπτυξιακά» συνέδρια της κυβέρνησης και τα διάφορα δελτία της μεγαλοεργοδοσίας.
Γιατί σιωπά και πάλι το ΕΚ Χίου μπροστά σε αυτή την αντεργατική στάση;
Γυρνάμε την πλάτη σε εκείνους που δρουν από κοινού για το χτύπημα όχι μόνο των δικαιωμάτων μας, αλλά και των μέσων για να παλέψουμε για την υπεράσπισή τους. Γι’ αυτό και χτυπούν το δικαίωμα της απεργίας με μοιρασμένους ρόλους. Από τη μία η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας και από την άλλη αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είτε με τοποθετήσεις περί ξεπερασμένων μορφών πάλης, είτε με τέτοιες τυχοδιωκτικές αποφάσεις απαξιώνουν, εκφυλίζουν αυτό το όπλο των εργαζομένων. Υπάρχουν για να στήνουν σωματεία-μηχανισμούς, για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη ΓΣΕΕ και για να λιβανίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.
Όλοι στην απεργία!

Το Δ.Σ.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΠΑΜΕ
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ 30 ΜΆΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 π.μ. στην είσοδος της Απλωταριάς
Όλοι και όλες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέοι και νέες, παίρνουμε μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη.
Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τα φτωχά στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών, που παλέψαμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, μαζί με τους αγρότες ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στον κοινό αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής κατοικίας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.
Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!
Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.
Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τααιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.
Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστεία
 Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης. Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Εδώ και τώρα δραστική μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50% στην ακτοπλοΐα. Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, τους στρατευμένους, ΑΜΕΑ.
 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
 Να φύγει τώρα το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που ενθαρρύνει την Τούρκικη επιθετικότητα. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εγκυμονούν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.
 Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων – από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν. Καταδικάζουμε την τρομοκρατική δράση της ναζιστικής ΧΑ και των άλλων ακροδεξιών ομάδων.


Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ
Το Σωματείο καλεί τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μαΐου στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10 το πρωί.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην βάναυση περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι 18% με την μείωση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα 3,5%της «δίκαιης ανάπτυξης».
Συνάδελφοι, η Κυβέρνηση στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο της «καθαρής εξόδου» από τον Αύγουστο μας ετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα, όπως:
• Μείωση του αφορολογήτου πιθανόν ένα χρόνο νωρίτερα δηλαδή από το 2019.
• Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ από τον Δεκέμβρη του 2019.
• Πλήρης κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όσα νησιά υπάρχει ακόμα.
• Αύξηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ για την μικρή ακίνητη περιουσία μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.
• Θέσπιση νέων Νόμων για να γίνονται οι πλειστηριασμοί ευκολότερα.
• Επέκταση του συστήματος «αξιολόγησης» της λεγόμενης «λειτουργικής αναπηρίας» μέχρι το τέλος του 2018 με στόχο την περικοπή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ, στις 10 π.μ.