Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: 48ωρη απεργία στην ψηφιοποίηση, Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και...

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: 48ωρη απεργία στην ψηφιοποίηση, Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου

107

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου, 48ωρη απεργία στο σύνολο του έργου της ΔΔΕΑΜ και στα σχετικά προγράμματα της ψηφιοποίησης.
Διεκδικούμε:
· Την απρόσκοπτη συνέχιση του σημαντικού έργου της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων του ΥΠΠΟΑ και καμία απόλυση εργαζομένου.
· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς νέα καθυστέρηση, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία.
· Να σταματήσει η καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
· Να μην παραγκωνίζεται και να μην απαξιώνεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αλλά να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Πολιτισμού με την εξασφάλιση επαρκούς κρατικού κονδυλίου. Όχι στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού, όχι στην εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
· Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
· Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.
· Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
Καλούμε τα μέλη μας που απασχολούνται στο έργο της ψηφιοποίησης σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 06 και 07 Ιουλίου στις 11:30 στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, στις 19:00 στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου θα ακολουθήσει και συνέλευση των εργαζομένων στο έργο της ψηφιοποίησης.
Την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά έργα.

Διαφήμιση